Baš kao što postoje modni trendovi, tako se i svet lepote neprestano menja. Stoga nije ni čudo što se razvijaju i menjaju trendovi makeupa za oči.

Makeup look mačje oči karakterizuju dramatično zakrivljeni potezi olovkom za oči, što otvara oko i izgleda prilično seksi, ali upravo bi ovaj klasični eyeliner look mogao uskoro biti gurnut s trona. Trenutno su svi ludi za suptilnijom varijantom: „puppy eyes“.

Trend "psećih očiju" nastao je u Koreji. Tačnije, radi se o stvaranju nevinog izgleda s eyelinerom čiji je potez usmeren malo prema dole. To u početku može zvučati pomalo čudno, ali u praksi zapravo izgleda jako dobro!

Na ovaj način ćeš našminkati beauty trend „puppy eyes“

1. S kajalom ili tečnim eyelinerom povuci crtu do spolašnjeg ugla oka. Savet: nemoj naginjati glavu unazad ili podizati obrve, najbolje je gledati pravo u ogledalo.

2. Zatim povuci liniju olovkom za oči oko 3 mm od spoljašnjeg ugla oka. Crta treba biti paralelna s naborom kapka i krajem obrve.

3. Zatim nacrtaj liniju na donjoj liniji trepavica: počni u spoljašnjoj trećini i nastavi liniju dok se ne susretne s gornjom linijom.

4. Oboji međuprostor i puppy makeup je spreman! Svako ko voli da eksperimentiše može isprobati izgled psećih očiju, a dobro izgleda i na ženama sa spuštenim kapcima. Kod spuštenih kapaka često postoji problem što se olovka za mačje oči, koja se povuče prema gore, „obesi“ ili je prekine nabor. Kod psećih očiju to se ne događa.