TIKTOK TRIKOVI KOJIMA SE SLUŽE ŠMINKERI: Saveti profesionalaca koji će ti OLAKŠATI šminkanje

Društvene mreže prepune su različitih trikova i saveta, posebno kada je u pitanju šminka, a na TikToku možemo pronaći više nego što možemo zamisliti.

Wanted!, Freepik 

Međutim, iako su neki od tih trikova pomalo upitni i nisu baš onakvi kakve koriste i preporučuju šminkeri, postoji pregršt trikova koji dolaze od samih profesionalaca i koji celu tvoju rutinu šminkanja mogu promeniti samo na bolje.

Od tehnike kojom proizvode za šminkanje nanosiš obrnutim redom, do tehnike pomoću koje možeš postići naizgled podignute obrve, pronašle smo najbolje TikTok trikove u koje se profesionalni šminkeri kunu.

Tehnika podizanja obrva

Ne moraš ići "pod nož" kako bi imala podignute obrve kakve nose Kendal Džener i Bela Hadid. Poretbno je samo da obrve počešljaš prema gore, lagano ih popuniš olovkom, a zatim preko njih pređeš voskom ili gelom za obrve. Na kraju, kako bi zaista zapečatila look, nanesi korektor od kraja oka do kraja obrve i tako ćeš dobiti trenutni "lifting" efekat.

kendal dzener sminka
screenshoot/instagram 

Nanošenje maskare na vrhove trepavica

Ispada da smo sve do sad maskaru nanosili pogrešno, od korena trepavica prema vrhovima, ali za najbolji izgled trepavica trebala bi učiniti upravo suprotno.
Nanosi se tri sloja - prvi sloj nanosiš na vrhove trepavica, drugi sloj od sredine prema vrhu, a treći sloj od korena trepavica prema vrhovima. Na taj način ćeš dobiti guste i duge trepavice bez mučenja sa veštačkim trepavicama, a ovo je trik koji šminkeri baš uvek koriste.

guste trepavice
Shutterstock 

Fiksator za šminku preko pudera

Bez obzira na to imaš li suvu ili masnu kožu, često se može desiti da ti puder u prahu koji naneseš preko tečnog pudera izgleda suvo i neprirodno na licu. Zato isprobaj ovaj trik u koji se šminkeri kunu, a to je da ako ti šminka izgleda teško i neprirodno, nanesi fiksator koji će koži uneti malo vlage i života i učiniti da sve lepo "sedne" na kožu.

fiksator za sminku
Youtube 

Tehnika obrnutog šminkanja

Ovo je trik koji brojni šminkeri koriste već dugo vremena kako bi šminka ostala postojana. Poenta je da svoju rutinu šminkanja radiš obrnutim redosledom - prvo nanosiš hidratantnu kremu i prajmer, zatim puder u prahu, nakon toga tečni puder, korektor, rumenilo, bronzer i hajlajter, pa zatim ponovno puder u prahu. Započinjanje rutine puderom u prahu daje kremastim proizvodima nešto za čega se mogu "pridržavati" i stvara sloj između tečnog pudera i prajmera, a samim time i produžiti trajnost šminke.

sminker
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši