Pune usne su želja mnogih, pa se tako mnoge žene ne libe leći pod nož ili jednostavno staviti filere koji doprinose volumenu usana. Obzirom da za tim poduhvatom nema potrebe, sem ako zaista želite takav efekat, možete se počastiti sjajem koji će vrlo lako stvoriti izgled usana kao sa Instagram filtera i to na vrlo prirodan i suptilan način.

Iako često znamo da ističemo kako su nas društvene mreže pokvarile u smislu neprestanog nametanja nerealnih standarda lepote, fascinacija punijim usnama datira još iz vremena kada društvene mreže nisu ni postojale.

olovka za usne
Freepik/ kroshka__nastya 

Tako je nekada gotovo svaka žena svoje usne povećavala uz pomoć make up-a koristeći trik precrtavanja usana tamnijom olovkom i ružem vedrije nijanse.
Ova tehnika je godinama postala nešto sofisticiranija, pa ju je čak zamenila metoda hajlajtera koja podrazumeva da na sredinu usana ide najsvetlija nijansa koja će vizuelno povećati usne.

punije usne
Instagram /, @ctilburymakeup 

Nešto praktičnija metoda s kojom možete postići bujniji izgled usana jesu sjajevi za usne koji sadže supstance uz pomoć kojih se usne lagano nadražuju.

Menta ili chili su česti sastojci zahvaljujući kojima osećate lagano peckanje ili hlađenje, ali i željeni efekat kada je izgled samih usana u pitanju.

Izdvojili smo nekoliko favorita s kojima će usne dobiti na volumenu, ali zadržati svoj prirodni izgled, zato brže-bolje napravite mesta u svojoj torbici za još jedan must proizvod.

screenshoot/ sephora Sjajevi za veće usne