Kada je reč o ajlajneru, on elegantno naglašava senzualnost i ženstvenost, a na taj način ostavlja upečatljiv utisak koji na prvi pogled izdvaja iz mase.

Ipak, iako je reč o popularnom načinu šminkanja, iscrtati savršenu liniju ajlajnerom može biti poprilično zahtevno.

Kao što smo spomenuli, nanošenje neretko predstavlja velik izazov, a sve zato što je reč o tehnici koja se jednostavno mora izvežbati, a zahteva i mirnu ruku i preciznost u istoj. Ali, šta ako ni tada ne uspevate da kreirate željeni makeup look? Srećom, domišljati šminkeri imaju "kec u rukavu" i nekoliko korisnih trikova od kojih nam je najviše sviđa onaj koji uključuje selotejp traku.

ajlajner uz pomoc selotejp trake
Wanted!, Freepik 

O čemu je tačno reč? Naime, sve što treba da uradite jeste da manji deo selotejpa pozicionirate onako kuda želite da iscrtate liniju ajlajnera. Zatim laganim pokretima nanesite prvu liniju, a zatim postupno podebljavajte sve dok ne dobijete željeni look.

ajlajner uz pomoc selotejp trake
Instagram 

Trik je zapravo u tome što ne možete pogrešiti s linijom, koja se ne može preslikati, a još jedan dobar savet je i to da kada ste naneli ajlajner, pričekate nekoliko sekundi da se osuši, a zatim polako uklonite selotejp.

Ovo je trik s kojim je linija bez greške zagarantovana, stoga nema nikakvog razloga da na ovaj način nanošenja ajlajnera ne isprobate prvom prilikom.

U videu u nastavku pogledajte kako da postignete savršen ajlajner uz pomoć selotejp trake: