Kraj jedne i početak druge godine može biti savršena prilika za promenu, makar i neku manju kao što je promena frizure. Ako spadate među one koji planiraju odlazak kod frizera u skorašnje vreme, ali još niste sigurni šta tačno da napravite s kosom, možda pronađete pravu frizuru u ovih 5 primera stručnjaka.

Izdvojili smo pet frizura koje će prema mišljenju stručnjaka biti pun pogodak za zimu pred nama, ali i za ulazak u novu godinu. Mnoge od ovih frizura već su imale svoje vrhunce popularnosti, a sad doživljavaju ponovni procvat. Tu je naravno i nezaobilazni bob kog je teško skinuti s trona popularnosti.

1. Bob

Bob frizura je ultimativni trend ove godine.
Instagram 

Ako ste pomislili da ovaj spisak može proći bez boba, prevarili ste se. Bob je frizura koja već nekoliko sezona nema konkurenciju i čini se da se po tom pitanju još dugo, dugo ništa neće promeniti. Njegova prednost je ta i da postoji celi niz verzija boba između kojih možete zabrati pravu za sebe, a koju god da odaberete neće pogrešiti. Francuski, italijanski, nape, stepenasti, lop... Na vama je samo da odaberete verziju i s fotografijom se pojavite kod frizerke.

2. Duga slojevita kosa

Emili Ratajkovski nosi najpopularniju frizuru ove godine - stepenastu dugu kosu.
Instagram 

Ovo je frizura za ljubiteljke duge kose koje žele malo da unesu promene u frizuru. Slojevi su, naime, ti koji čine čuda za volumen i teksturu. U dogovoru s vašim frizerom, zavisno o tome kakvu kosu imate, odlučite kakvi slojevi će vam najbolje odgovarati, odnosno najbolje izgledati.

Primer, ako imate tanku kosu, stručnjaci savetuju slojeve koji će uokviriti vaše lice.

3. Shag

Shaggy frizura je jedna od popularnijih ove zime.
screenshoot/instagram 

Shag je frizura koja je bila posebno popularna 70-ih godina, a sada se vratila na velika vrata. Radi se o slojevito ošišanoj kosi koja odgovara gotovo svakom tipu i dužini kose. Tu su i razne mogućnosti stilizovanja zbog kojih je shag još popularniji među damama. Ova seksi frizura kosi dodaje volumen i teksturu.

4. Moderna Rejčl

Hejli Biber rekreirala je modernu frizuru 90-ih iu serije Rejčl Grin.
Instagram 

Dženifer Aniston u seriji "Prijatelji" glumila je Rejčl i imala toliko dobre frizure koje su se u vreme snimanja serije, a i danas kopirale širom sveta. Jedna od njenih frizura dobila je svoju modernu verziju u režiji Hejli Biber i biće pun pogodak za ovu zimu.

Radi se o slojevima koji uokviruju lice i koji su s prednje strane malo kraći. Mogu početi bilo gde, od nosa do vilice, a na dnu su uvijeni kako bi "zagrlili" lice i naglasili njegove specifične crte.

5. Šiške

Šiške su ove godine doživele svoj procvat, a njihovim trendi izdanjima dame teško odolevaju.
Instagram 

Zimu 2021/2022. obeležiće šiške i to njihove razne verzije, od klasični preko "zavesa šiški" do prozirnih šiški koje su već dugo u trendu. Šiške su, ako pitate modne stručnjake, izvrstan način da osvežite izgled bez da dirate dužinu kose. Iako je šišanje šiški često korak nakon kog mnoge dame požale, setite se da kosa raste, a šiške mogu biti dovoljna promena za ulazak u novu godinu.