Stara teorija zavere da kratka kosa ne pruža dozu ženstvenosti, pada u zaborav. Ekstenzije, ekstremne dužine kose i veštački izgled nisu više aktuelni, pogotovo kada najtraženiju frizuru vidimo na popularnim devojkama, influenserkama, blogerkama, ali i poznatim damama.

Nova verzija boba zauzela je broj jedan kada je reč o najpopularnijim frizurama. Iako je nekad bila moderna, ovoga puta se vraća na velika vrata i postaje glavni trend koji će se dugo na toj poziciji i zadržati.

frizura
Instagram 

Reč je o italijanskom bobu, kojeg karakteriše bogat volumen, glatka tekstura i dužina taman onolika koliko je potrebno da se veže rep. Ne brinite, to ne znači da je nužno potrebno da vam se vidi vrat ukoliko to baš ne želite.

Ovaj bob, takođe, ima i minimalne, suptilne slojeve koji kosi daje težinu zbog čega izgleda punije i gušće.

Iako ste možda ubeđene da ovakva frizura zahteva preveliku posvećenost i svakodnevno dugotrajano stilizovanje, varate se. Suština je u tome da ne preterujete sa njenim oblikovanjem jer i njeno prirodno izdanje čini da izgledate potpuno šik i zavodljivo.

Italijanski bob je idealan izbor ukoliko želite da se otarasite prese za kosu i svega onoga što nam oštećuje kosu.

Lepota ove frizure je upravo u njenoj svestranosti. Neverovatno je laka za oblikovanje i izgleda fantastično bez obzira na koju stranu stavite razdeljak.

Mali trikovi dodatno poboljšavaju frizuru i čine je praktičnijom. Ako želite da uokvirite jagodice, nosite ga s razdeljkom na sredini, a ako želite da otkrijete lice, kosu stavite iza uva.