UKROTITE NEPOSLUŠNE ŠIŠKE: 3 načina da vam frizura bude uvek na mestu

Šiške ponekad mogu biti komplikovane za održavanje, ali uz prave savete ćete ukrotiti i one najneposlušnije i učiniti da uvek izgledaju savršeno.

Shag frizura je u trendu
Shutterstock 

Oni koji imaju gustu, oštru ili talasastu kosu, znaju koliko teško može biti da namestite šiške. Ove sezone je neizostavan modni detalj, a mnoge dame su oduševljene tom vešću jer šiške mogu učiniti da izgledate mlađe nego što jeste.

Koliko su popularne ove sezone govori i činjenica da su se mnoge slavne dame, kako sa strane, tako i domaće scene poput Sare Jovanović i Marije Kilibarde, odlučile za šiške.

Dame koje nemaju poslušne vlasi treba da savladaju jednostavne trikove za nestašne šiške, kako bi im frizura uvek bila na mestu.

PRIRODAN LOOK

Ukoliko želite da postignete opušteniju frizuru i nećete pomoću fena da ukrotite nestašne šiške, evo rešenja za vas. Ako imate ravnu kosu, koja je pritom malo slepljena, na koren šiški, dok su mokre, nanesite malo spreja za volumen, koji kosu blago podiže iz korena. Zatim prstima „očešljajte“ šiške, nanesite lak i ostavite da se prirodno osuše. Ako vam se kosa brzo masti, svake večeri možete oprati šiške, pa ih jednostavno oblikovati na ovakav način.

kratke siske
Instagram 

ŠIŠKE NA STRANU

Evo još jednog načina da umirite nestašne šiške, a da pritom ne koristite fen. Za način oblikovanja zavesa šiški potrebno je da imate nešto duže šiške očešljane na jednu stranu. Kad ih uveče pokvasite, namestite ih na koju stranu želite, pa kraj šiške pričvrstite ukosnicom. Ujutro, kad skinete ukosnicu, šiške će poslušno stajati na toj strani. Ukoliko je zbog ukosnice kosa negde prelomljena, ne brinite. To će se brzo ispraviti samo od sebe. Šiške možete rastresti prstima, kako ne bi bile slepljene na čelu.

zavesa siske
Instagram, Wanted! 

SOFISTICIRAN IZGLED

Ako želite da nestašne šiške pretvorite u strogo ravne, sjajne i meke kao saten, ne možete izbeći feniranje, pogotovo ako vam je kosa talasasta. Najbolje je da koristite široku četku, da bi vam se šiške izravnale, ali da se krajevi ne uviju ka unutra. Četkom uhvatite šiške, pa fen uperite odgore na njih. Pre feniranja nanesite lak u spreju ili neki drugi preparat za fiksiranje vlasi.

feniranje siski
Wanted, Shutterstock 

BONUS SAVET ZA NESTAŠNE ŠIŠKE

Teško da bez ikakvih preparata možete postići savršenu frizuru. Da rezimiramo, treba da birate šiške prema obliku lica i za oblikovanje na načine koje smo naveli potrebni su sprej za volumen, ukosnice ili lak u spreju. Takođe, ako vam generalno frizura ne stoji dugo, obavezno nakon oblikovanaj šiški na njih nanesite lak za kosu, kako biste ih učvrstili.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši