KAKO DA ŠIŠKE UVEK IZGLEDAJU SAVRŠENO? Zlatni saveti zbog kojih nećete žaliti za dugim prednjim pramenovima

Najtraženiji fizure ove jeseni uključuju i šiške, ali mnoge dame se ne usuđuju na ovaj korak jer nisu upoznate sa savetima koji će doprineti da one uvek izledaju savršeno.

Kako da vam frizura traje duže od 24 sata
Wanted, Shutterstock 

Možemo se složiti kako je promena frizure nešto čega se svi s vremena na vreme zaželimo, ali ipak neretko nismo dovoljno hrabri kako bismo se odlučili za onu nešto veću. Srećom, postoje odlične frizure koje tehnički zahtevaju minimalne promene, a zapravo donose one velike. Jedna od takvih frizura definitivno je ona koja uključuje šiške.

Sigurni smo da ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije imala šiške te zbog istih i zažalila.

Ipak, nudimo van načine stilozavanja istih kako ne biste zažalili zbog toliko ošišanih centimetara kose.

Oblikujte šiške odmah nakon pranja

Prvi i najvažniji savet, kao temelj lepo stilizovanih šiški, jeste da ih odmah nakon pranja lepo počešljate i oblikujete.
Osim što će osigurati da budu ravne, ovaj korak će sprečiti neželjene čuperke.

siske
Instagram, Wanted! 

Počnite sa fenom za kosu

Ako pustite šiške da se nakon pranja osuše same, to će im dati funky izgled a verujemo da to nije ono što baš uvek želite od svoje frizure.

Srećom, one se takođe vrlo brzo suše uz pomoć fena za kosu, zato ih svako jutro barem malo navlažite i osušite fenom kako biste uvek imali željeni i lepo oblikovani izgled šiški.

Fenirajte u dobrom pravcu

Smer u kom sušite kosu, takođe pravi veliku razliku. Iskusni frizeri savetuju da je idealno da šiške sušite okruglom četkom od svinjskih dlaka, jer će čvrsto povezane “iglice” povezati kosu, dajući vam savršenu kontrolu nad oblikovanjem.

feniranje kod kuce
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Smer koji se preporučuje pri sušenju je sa leve na desno, sve dok se šiške u potpunosti ne osuše. U idealnom slučaju, to znači da će toplina fena omekšati bilo kakve neposlušne dlačice i omogućiti da šiške padaju ravno.

Dozirano koristite proizvode

I na šiške je dobro naneti kreme i serume za styling, baš kao što to pomaže u stilizovanju i nezi ostatka kose. Ali je za šiške potrebna mnogo manje količina preparata. Previše proizvoda može ih učiniti teškima i masnima, ili mogu postati ukočene i jako teške za oblikovanje.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši