Novi beauty trend mikro šiški ima podeljena mišljenja zbog svog neobičnog izgleda. Ona koja je poslednja itekako iznenadila promenom u stilizovanju kose jeste svakako Megan Foks.

Slavna glumica se pojavila na Met Gala večeri s novim mikro ili bejbi šiškama, koje su već mnoge dame ponele do sada.

Duge i bujne više nisu in, a sada su u centru pažnje kratke i slatke šiške, barem kako možemo da vidimo iz izgleda velikog broja dama koje važe za prave trendseterke.

mikro siske megan foks
Profimedia 

Megan Foks nije jedina koja je isprobala buntovne i pomalo divlje mikro šiške, to su uradile i Dua Lipa, Šarliz Teron, Bela Hadid, Lejdi Gaga...

I dok tradicionalne šiške prekrivaju obrve ili su tik iznad njih, njihova mikro verzija zahteva da budu još kraće - do pola čela i da otkrivaju cele obrve.

Koliko ih je lako prilagoditi svakom obliku lica govori i to da se mogu nositi na bezbroj načina - ravne, razbarušene, sklonjene u stranu, razdvojene na sredini lica...

Ipak, poneće ih samo najhrabrije. "Kratke šiške definitivno pokazuju da ste puni samopouzdanja. One su buntovnička frizura i definitivno nisu za ljude koji nemaju žestoko srce. Više volim kada su teksturisane nego tupo ravne", istakao je frizer Džejms Prajs.

ledi gaga mikro siske
Instagram