Sinoć je u Njujorku u čuvenom Metropoliten muzeju održana najglamuroznija modna noć u godini koju su svi željno čekali - Met Gala.

Nakon što je prošloglodišnja otkazana zbog pandemije koronavirusa, ne čudi da su ljubitelji mode i slavne ličnosti iz sveta šoubiza toliko uželeli crvenog tepiha ovog glamuroznog događaja.

Istorija događaja u Metropoliten muzeju seže do 1948. ali je u modernom obliku počela da se organizuje pre 47 godina, pre toga je akcent bio na izložbi u "Costume Institute" muzeja koja defile i svečanu večeru poznatih ličnosti prati i danas i traje više meseci.

Met gala ima humanitarni karakter i temu. Ranijih decenija teme su bile Američke žene stila, Sjaj ruskih kostima, Iv Sen Loran, Đani Versače, Kristijan Dior, Kemp: zabeleške o modi, a za ovu godinu odabrana je tema 'In America: A Lexicon of Fashion' koja je imala zadatak da prikaže radove dizajnera koji su obeležili američku modnu istoriju Oskar de la Renta, Diane von Furstenberg i Karolina Herera.

Dženifer Lopez, Rijana, Megan Foks, Kim Kardašija, Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Irina Šajk, bračni par Biber i mnogi drugi predvodili su ove godine zvezdanu A-listu na crvenom tepihu događaja koji se održava još od davne 1948. godine.

Zvezde ovog događaja zaista su se potrudile da ispune zadatke, a neki su otišli korak dalje i postali neprepoznatljivi zbog promene frizure.

Šta su slavne zvezde sinoć nosile, pogledajte u galeriji:

Profimedia, Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia Met gala 2021