I nakon velike pauze, večeras će famozna Met Gala ugostiti poznate ličnosti i dizajnere, koji će se obući u skladu sa sopstvenim eksperimentisanjem na zadatu temu, koja se tokom godina prilično menjala. 

Prošle godine ovaj događaj ispraćen uz #MetGalaChallenge, ove godine će se ipak održati i to već sutra! Istina je da je malo drugačiji datum, kako je ranije ovaj događaj bio rezervisan za maj mesec, ali to ne remeti naše uzbuđenje da vidimo sve modne kombinacije koje će poznati prošetati crvenim tepihom.

"In America: A Lexicon of Fashion" naziv je ovogodišnje izložbe čiji domaćini će biti Timothée Chalamet, Bili Ajliš, Amanda Gorman i Naomi Osaka, zajedno sa Tomom Fordom, Adamom Moserijem i Anom Vintour.

rijana u zutom na met gali
Shutterstock 

Nažalost, kada se sve zajedno sumira, Met Gale na kakvu smo navikli neče biti ni ove godine što je potpuno očekivano i nimalo iznenađujuće.

Pravi spektakl Met Gala večeri očekuje nas tek onda kada mu je i vreme - prvog ponedeljka u maju 2022. godine.

Dakle, večeras će biti održan prvi deo "In America" koji je rezervisan za uživanje na maloj zabavi samo za odabrane goste.

Drugi deo Met Gale, onaj koji s nestrpljenjem očekujemo, zakazan je za prvi ponedjeljak u maju, ali 2022. godine kada će se otvoriti i drugi deo izložbe naziva "In America: An Anthology of Fashion" na kojoj će postavku činiti radovi dizajnera kao što su Oskar de la Renta, Diane von Furstenberg i Carolina Herrera.

met gala
AO images / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Američka nezavisnost kao ovogodišnja tema ima još i veći značaj nakon pandemije koja je zarobila ceo svet, a ova tema podržava slobodu u svakom smislu te reči.

Poslednjih godina poznati zaista pomeraju granice svoje kreativnosti i neverovatno dobro odgovaraju na zadatke da oduševe sve svojom maštovitošću. Met Gala je mesto gde se ne plašite da pogrešite i eksperimentišete i iz tog razloga ima veću čar za razliku od drugih gala događaja.

U galeriji pogledajte sve najmaštovitije kreacije koje su poznati prošetali crvenim tepihom:

Shutterstock Met Gala kroz godine