Svi se vrlo dobro sećamo trenutka kada je bob pre nekoliko godina na velika vrata ponovo došao na bjuti scenu i od tada pa nadalje mogle bismo reći da je sve vezano uz ovu hit frizuru istorija.

Ne prođe dan, a da se i u našim i u stranim frizerskim salonima ne zatraži upravo ta mega popularna frizura, zbog koje su mnoge žene spremne da odu pod makaze i drastično skrate svoju dugu kosu.

Jasno nam je i zašto, jer bob se vratio na scenu kao izuzetno šik frizura, koja je istovremeno isto tako izuzetno jednostavna za održavanje. Osim toga, super je svestrana, pa se s njom možete poigravati kako god vam to srce poželi, a nekako ga svaka žena učini drugačijim i "svojim".

kratka kosa
Instagram 

Nakon svih hvalospeva koje je dobio u poslednjih nekoliko godina, došlo je vreme da bob barem nakratko prepusti tron novoj hit frizuri koja se zadnjih nedelja snažno probila u svetu. Reč je o biksiju, odnosno bixie frizuri, a kao što joj i samo ime govori, reč je o hibridu dva vrlo popularna kratka stila – miks pixie-a i bob-a.

Ovaj novi ‘it’ stil grabi na popularnosti u susret zimi, a mi ga već zamišljamo u kombinaciji s onim najboljim od zimske mode, poput predimenzioniranog pletiva, a iz kojih ova šarmantna frizura nekako nežno, a opet dečački zaigrano proviruje.

kratka kosa bixie
Instagram 

Poznati strani frizeri ističu više prednosti ove nove hit frizure, a neke od njih su da bixie savršeno funkcioniše na svim teksturama kose i može se stilizovati da se uklapa upravo u vaš stil, u zavisnosti od oblika lica i tipa kose.

kratka kosa
Instagram 

Bixie je kraća frizura nego bob, a opet duža od klasičnog pixie-a, što znači da je kosa šišana stepenasto, a njeni pramenovi okružuju lice sve do klasične bob dužine. To će posebno osvojiti sve vas koje se nikad do sad niste usudile da napravite radikalni pixie cut, jer ćete i dalje uspeti da zadržate sve ono najbolje od boba, a opet ćete u svoj stil uneti malo promene, zaigranosti i dinamike.

kratka kosa
Instagram 

Kako da stilizujemo bixie?

Kako god to poželite, pa se pritom možete igrati i nešto razigranijom teksturom ili ga možete učiniti zaglađenim. Frizerski stilisti savetuju da se na tanjoj kosi koristi sprej za teksturu koji će stvoriti volumen od samog korena kose, dok za bixie koji se interpretira na debljoj vlasi preporučaju nanošenje kreme za stilizovanje kose pre feniranja, koja će finalnoj frizuri dati taj zaglađeniji ustisak.

kratka kosa
Instagram 

Ukratko, bixie frizura zaista je savršen izbor za zimu jer ostavlja utisak, daje na karakteru, zabavna je, svestrana i vrlo se lako personalizuje da odgovara baš svakom tipu lica.