Mnogi ljudi sezonsko opadanje kose povezuju sa načinom života i stresom, međutim to je problem koji pogađa najveći procenat ljudi, bez obzira na način života koji slede.

Ovo, svakako, neprijatno iskustvo u istoj meri iskuse i žene i muškarci.

Iako je zdrava i kosa puna volumena uvek poželjna, to često nije moguće postići usled raznih ekoloških faktora, stresa, ali i promene godišnjeg doba.

U ovom periodu naročito je važno da se posvećeno odnosite prema nezi kose, a iako je tržište preplavljeno specijalnim maskama i šamponima za volumen, ne znamo za bolje od prirodnih!

retka kosa
Shutterstock 

Ključan korak pri vraćanju bujnosti retkoj kosi može vam poslužiti šampon u koji ćete dodati 2 prirodna sastojka.

U pitanju su - eterična ulja ruzmarina i mandarine koji se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalnim radnjama za prodaju eteričnih ulja. Važno je da prodavcu tražite ulje za dermalnu upotrebu. Njihova cena ne prelazi 300 dinara. Potrebno je da u 700 ml šampona dodate po 5 kapi svakog eteričnog ulja i dobro protresete bočicu. Pravilno operite kosu na uobičajen način, bez čekanja da pena odstoji na vašoj glavi.

pranje kose
VALUA VITALY /VALUA VITALY 

Budite sigurni da kosa zbog ovih sastojaka neće biti masna ili neuredna nakon pranja. Koncentracija ulja je vrlo mala, a sadržaj masti znatno manji od uobičajenog ricinusovog ili čičkovog ulja, koje se najčešće koriste za negu kose. Nakon mesec dana trebalo bi da primetite promene. Tajna je jednostavna, ali rezultat je neverovatno ohrabrujuć.

Za potpuni efekat, nakon pranja stavite masku koju inače koristite, a kosu nemojte četkati dok je suva kako se ne bi krajevi krzali. Nežno je osušite peškirom bez trljanja i gužvanja, a zatim osušite fenom.

Napomena: Ako imate osetljivu kožu, pre upotrebe ovog prirodnog trika konsultujte se sa dermatologom.