Nikada pre nismo tako brzo utrčali u kupaonicu nakon videa o frizuri kao nakon ovoga. Naime, najnoviji trik s TikToka obećava volumen u kosi u samo nekoliko minuta.

Sve što ti treba su pegla za kosu i omiljeni proizvod za stilizovanje. Čini se da ono što zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito zapravo funkcioniše. Naime, učinak trika „pre i posle“ ove TikTokerke dosta je impresivan.

Inspiracija: volumen kao Matilda Djerf

Kraljica volumena u kosi je influenserka Matilda Djerf, a sada ne možemo da verujemo da ćemo imati šansu da imamo kosu poput njene.

kosa puna volumena
Instagram 

Pravilna priprema je sve

Pre nego što krenete s pravim stilizovanjem, u prvom koraku koristite suvi šampon kako bi dobili osnovni volumen u kosi. Jednostavno nanesi malo suvog šampona na koren kose, utrljaj ga u teme i zatim počešljaj četkom kako ne bi ostao vidljiv beli trag.

Vreme je za figaro!

Kako bi napravila frizuru poput Matilde Djerf, kosu najpre poprskaj sprejom za zaštitu od visoke temperature, a zatim je uvijaj figarom.
Podlei kosu na dva dela kako bi dobila više lokni, a time i veći volumen. Kad je i poslednji pramen uviješ, primetićeš da kosa izgleda punije, ali još uvek nedostaje željeni volumen uz koren kose. I upravo tu dolazi viralni trik TikTokerke!

volumen u kosi
Instagram 

Trik koji čini razliku!

Dok inače držiš uvijač za kosu ili figaro dalje od korena kose, TikTokerka Kirsten Titus ga naslanja tik uz glavu.

I upravo u tome leži trik. Umesto da samo uvija krajeve pramenova kao i obično, ona stavlja pramen na uvijač odmah uz koren – tako se kosa savija oko uvijača i stvara svojevrsni val. Kako bi povećala ovaj učinak, pomakne uvijač malo napred-nazad i et viola, frizura a la Matilda Djerf je spremna.

@pepperonimuffin

Finally a proper hair tutorial hahaha

♬ original sound - Kirsten