3 PRAVILA ZA ZAGARANTOVAN VOLUMEN: Primenite ih za rezultat bujnije kose u trenu

Postići dodatni volumen u kosi samo dve minute za neke zvuči kao nemoguća misija, ali, verovali ili ne, postoji rešenje.

volumen kose
Shutterstock, Wanted! 

Iza svake dobre frizure, svejedno da li je ležerna ili glamurozna, nalazi se volumen, koji nije lako postići ukoliko ga prirodno nemate.

Ovo je posebno težak zadatak za žene koje, zbog genetike, hormonskih promena ili prečestog farbanja i upotrebe presa i figara, imaju tanku dlaku.

Tanka kosa je često veoma komplikovana, te je znatno teže da napravite lepu frizuru za bilo koju priliku. Ako ste od onih žena kojima tanka i beživotna kosa pravi veliki problem, onda će vam ovi saveti i te kako pomoći.

Menjajte dužinu i boju kose

Mnogi stilisti tvrde da dužina kose ne treba da bude ispod ramena, jer na ovaj način može da se pokaže volumen. Kratka kosa se lakše namešta i uvek birajte volumen, ne dužinu. Jedna od frizura koja pomaže da imate više volumena jeste ona sa neravnim pramenovima. Dobra stvar kod ovoga je što lepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

pramenovi u kosi
Unsplash, Tim Mossholder 

Možete istaći volumen ne samo dužinom kose, već i bojom. Naglasite kosu jednom bojom u više nijansi. Trendi balayage naglasiće na vama sve što treba.

Perite kosu na pravi način

Čak i obična stvar koja je pranje kose može uticati na volumen. Za  veći volumen kose, pokušajte prvo da nanesete balzam na kosu, a da je potom operete šamponom. Iako regenerator hrani vašu kosu, on je i opterećuje, tako da će nakon toga šamponiranje ukloniti sve teške ostatke koje ostavlja regenerator i ostaviti kosu čistom i podignutom.

Ne perite je svaki dan, jer ćete joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

uvijanje kose viklerima
Shutterstock 

Volumen na korenu

U današnje vreme postoji mnogo načina kako da postignete volumen, počev od viklera, pa sve do posebnih sprejeva, prese za kosu i figara. Ako nemate ništa od navedenog, pokušajte da iskoristite običnu šnalu za kosu. Samo ih stavite na vlažnu kosu dok se ona ne osuši. Vaš koren će biti blago podignut i nećete dobiti neprirodan izgled volumena. Nemojte preterivati sa preparatima za oblikovanje kose Prevelika količina pene za kosu ili drugih preparata može učiniti vašu kosu težom i zbog toga nećete moći da dobijete željeni izgled.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši