Svima nam se ponekad desi da imaju bad hair day ili jednostavno ne stignemo da operemo kosu pred neki važan događaj ili odlazak na posao. U tim trenucima obično se poseže za spasom u vidu šampona za suvo pranje kose koji će kosi vratiti volumen i lepšavost.

Međutim, shvatate da ste potrošili poslednju bočicu šampona za suvo pranje, a vaša kosa je masna! Šta raditi? Predlažemo vam da isprobate ove zamene koje sigurno imate u kući

Top 5 zamena za suvi šampon

Bebi puder 

I pre suvog šampona imale smo bebi puder koji je bio spas za masnu kosu. Imamo ga i sada! Jeftino, brzo i lako sredstvo za brzinsko sređivanje prljave kose. Puder samo poprašite po koži glave i utrljajte. Kosu potom dobro iščešljajte kako bi beli trag u kosi nestao. Ukoliko nemate ni bebi puder u kupatilu, isto ovo možete uraditi i sa transparentnim praškastim puderom za šminkanje. 

Gustin i kakao

Nije iznenađenje da nam neki proizvodi iz kuhinje mogu pomoći u svakodnevnim trikovima za lepotu. Ukoliko ste brineta mešavina 1/4 šoljice gustina i 1/4 šoljice kakaa u prahu učiniće vašu kosu čistom. A za devojke koje imaju svetliju kosu umesto kakaa stavite 1/4 šoljice sode bikarbone. Sve dobro smućkajte i potom nanesite na koren kose, potom kosu dobro raščešljajte.

Papirići za matiranje kože

Ovi papirići vrlo su delotvorni za matiranje i drugih masnoća, ne samo onih sa kože lica. Sve što treba da uradite jeste da napravite razdeljak i dobro utisnete papirić za blotovanje uz koren. Uradite to u više sekcija i dobićete mat efekat kose tek toliko da izdržite do sledećeg pranja. 

Paž frizura
Shuterstock 

Glina u prahu

Deluje kao savu šampon i pritom ostavlja i miris u kosi. Zbog sastojka koji sadrži koji se naziva silica koja skida masnoću sa temena glave i daje lepršavi efekat kosi. Za bolji efekat pomešajte mleko u prahu i glinu kako biste imali kosu mekanu na dodir i raskošan volumen. 

Antibrakterijski gel za ruke

Ovaj proizvod postao nam je nezamenljivi saputnik od prošle godine. Sigurno niste ni slutili da ga možete koristiti u hitnim slučajevima da rešite problem masne kose. Samo iscedite malo gela u ruku i prođite prstima po temenu glave. Alkohol je taj koji upija višak masnoće. Pošto ovi proizvodi poseduju najmanje 60-70% alkohola, nemojte preterivati sa čestom upotrebom u ove svrhe.