Poslednjih nekoliko godina u svetu frizura veliki hit su "zavesa šiške", odnosno šiške sa razdeljkom po sredini i podeljene u dva različita pravca.

Iako sumnjamo da je došlo do zasićenja ovim šiškama jer frizuru u mnogome podižu na jednu višu lestivicu, ipak se izdvojio novi trend koji bi se mogao svideti damama koje nikako ne prestaju da razmišljaju o promeni  šišanju šiški.

Radi se o "prozirnim" šiškama kojima stručnjaci za kosu najavljuju veliku popularnost ove i sledeće godine.

Šta su prozirne šiške?

To su zapravo retke šiške kroz čije se praznine naziru delovi čela.

siske na bob frizuri
Instagram 

Odgovarajući na pitanje kome pristaju, odnosno pristaju li svima, stručnjaci su poručili da ovaj put nije toliko bitan oblik lica, nego u obzir morate uzeti svoje čelo.

siske na talasastoj kosi
Instagram 

Ako imate više čelo odgovaraće vam šiške svih dužina, ali ako imate manje čelo onda je bolje da "prozirne" šiške budu super tanke i malo duže. čak i preko trepavica.

Kako dobiti "prozirne" šiške?

Kod ovih šiški, kažu stručnjaci, bitno je šišati kosu dok je suva, a ne mokra. Mokra kosa duža je od suve i može stvoriti pogrešan utisak dužine koja je ključna kod oblikovanja šiški.

siske na dugoj kosi
Instagram 

Kako biste vašoj frizerki najbolje objasnili kakvu frizuru želite, ali i kako biste proverili jesu li uopšte "prozirne" šiške nešto što vam se sviđa pogledajte fotografije i donesite odluku.

siske na paz kosi
Instagram 

Napominjemo da se radi o šiškama koje izgledaju šik, nisu zahtevne za održavanje i dostojna su konkurencija "zavesa šiškama" zbog koje kasnije nećete požaliti.