ŠTA JE DETOKS KOSE? Influenserka je tretman isprobala kod kuće i posle 7 dana primetila NEVEROVATNE REZULTATE

Otkrivamo vam sve o detoksikaciji kose koju možete primeniti same u svom domu.

Rene Rodrigez
Instagram 

Kao i organizmu, i našoj kosi je s vremena na vreme potrebna detoksikacija. U poslednje vreme sve je više devojaka isprobava detoks kose. Detoks kose podrazumeva da na svakih nekoliko meseci odustanete od svih proizvoda za kosu na sedam dana i na taj način dopustite  da se prirodna ulja iz temena oslobode.

Nakon tih sedam dana koriste šampon za čišćenje temena kako bi uklonile prljavštinu. Influenserka Rene Rodrigez rešila je da isproba detoks na svojoj kosi, a svoje iskustvo je podelila na društvenim mrežama.

Ideja da ne pere kosu sedam dana pomalo ju je nervirala, jer je pre toga kosu prala svakih četiri do pet dana, ali to je apsolutno najduže što je izdržala do sad. Petog dana kosa joj je obično masna i više nego spremna za pranje, a sada, ne samo da nije prala kosu cele nedelje, nego uopšte nije koristila nikakve proizvode za nju.

"Prvih par dana moje detoksikacije kose prošlo je kako sam očekivala. Obično perem kosu nedeljom uveče, osušim je, a zatim spavam na svilenoj jastučnici kako bi izgledala sveže za sledeći dan. Završila sam svoju rutinu pranja i sušenja kao i obično", rekla je Rene.

Drugi i treći dan sve je bilo u redu, ali četvrtog dana kosa je počela da se dosta masti. Iako je navikla da koristi suvi šampon, rešila je da istraje u eksperimentu.

Influsnserka Rene podelila je svoje iskustvo nakon što je isprobala detoks kose.
Instagram 

"Do šestog dana iskreno sam zaboravila kakav je osećaj imati čistu kosu i pitala sam se hoće li moja kosa ikada ponovno da izgleda blistavo i sjajno. Zavezala sam je u punđu na vrhu glave, ali bez korišćenja svojih proizvoda, imala sam samo ulje koje je moje teme proizvodilo da mi pomogne da zaližem kosu, i nije bilo lepo", ispričala je Rene.

Sedmog dana mogućnost pranja kose nikada se nije činila tako uzbudljivom. Osim toga, konačno je nameravala da isproba šampon za detoksikaciju, za koji se nadala da će njenu kosu da učini ultračistom. Odabrala prirodni šampon s ekstraktom lista ruzmarina, uljem čajevca i hamamelisa za pročišćavanje kose i uklanjanje neželjene prljavštine, kao i kokosovo ulje za hidrataciju.

@reneedrodriguez

GRWM using my #dysonairwrap#dysonairwrapcurls#dysonblowout#easyblowout#hairtutorial#dysontutorial#ASOSChaoticToCalm#fyp

♬ High School - Nicki Minaj

"Što se tiče korišćenja, stisnula sam otprilike četvrtinu količine u ruku, protrljala, a zatim nanela na koren kose. Uputstvo kaže da treba da se namaže do temena kose, ali obično ne nanosim šampon do temena kose pa sam taj korak preskočila.

Odmah nakon ispiranja imala sam čudan osećaj. Nisam bila sigurna je li to bio osećaj stvarno čiste kose ili mi proizvod jednostavno nije dobro delovao. Kako bih stvarno testirala efektnost šampona, preskočila sam regenerator, iskočila iz tuša i krenula s oblikovanjem kose", objasnila je ona.

Rene tvrdi da joj je kosa nakon detoksa bila mnogo lepša i sjajnija.
Instagram 

Nakon što je osušila kosu, odmah je primetila da joj je kosa sjajnija nego inače. Iako su joj krajevi bili malo više suvi nego inače, ostatak je bio neverovatan. Njena kosa je bila svilenkasta, sjajna i na kraju je osećala kao da je čistija nego pre. Zakjučila je da mora da doda detoksikaciju kose u svoj mesečni kalendar, jer su rezultati bili impresivni.

Zašto je detoksikacija kose značajna?

Usled delovanja različitih spoljašnjih i unutrašjih uticaja talože se najrazličitiji toksini. Pojedine toksine kosa upija diretkno iz namirnica kojima se hranite, dok se ostali toksini za kosu vezuju iz spoljašnje sredine.

Toksini pedstavljaju jednog od najvećih neprijatelja zdravlju kose. Oni kao vrsta materije smanjuju meru i moć iskorišćavanja potitivnih elemenata koji su uključeni u prirodan sastav kose, ali i koji se vezuju u procesu nege kose. Zato je detoksikacija kose značajna kako bi se što duž i uspešnije sačuvala vitalnost kose.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši