Jesen nam uvek donese nove trendove kada je reč o modi, ali i lepoti. Posebno je popularno s promenom godišnjeg doba menjati i boju kose, a ako se ove godine dvoumite kako i u svoju kosu uneti dašak jeseni – imamo par ideja za nijanse koje su trenutno vrlo tražene u frizerskim salonima širom sveta.

Istražili smo trendove beauty sveta i pronašli 5 ultimativnih frizerskih i kolorističkih hitova kada je reč o bojama za kosu za jesen 2021.

Od mednih nijansi, pa sve do tonova vatrene crvene – izbor je velik, a trenutno su na Instagramu najtraženiji sledećih pet lookova – boja karamele, apple cider tonovi, kosa u nijansama putera od kikirikija, medno zlatna boja ili pak tradicionalna cimet bakarna.

pundja
Instagram 

Da, svih pet opcija je inspirirano hranom i pićima, a kada vidite koliko lepo ove atipične boje za kosu izgledaju u stvarnosti neće vam se svideti samo asocijacije koje vuku sa sobom, već i finalni rezultat farbanja.

Kikiriki puter

Ova boja došla je u središte pažnje još tokom prošle godine. Posebno se preporučuje brinetama jer ne zahteva jako blajhanje kose pa neće oštetiti vlasi, a istovremeno će dati frizuri potpuno novu čar.

Najbolje je, kažu stručnjaci, odabrati dve nijanse pramenova koji će zapravo, nakon farbanja, biti do dva stepena tamniji od prirodne boje kose. Još jedan savet frizera je i da svetli pramenovi budu najviše koncentrisani oko lica. Nežna boja putera od kikirikija nije nikad lepše izgledala nego u sklopu ovih trendi frizura.

kikiriki puter pramenovi
Instagram 

kikiriki puter pramenovi
Instagram 

Jabukovo sirće

Bakarne, cimet nijanse hit su svake jeseni, a ove godine posebno je popularna i takozvana jabukovo sirće kosa koja svojom bojom imitira tople tonove jabukovače. Crvene nijanse se prepliću sa narandžastim i zlatnim, a finalni efekat je neodoljiv. S obzirom da će se ova boja kose savršeno stopiti s bojama krošnji jesenskih stabala, mislimo da je savršen izbor za sve one dame koje žele veliku promenu u boji svoje kose ove jeseni.

crvena kosa sa pramenovima
Instagram 

crvena kosa sa pramenovima
Instagram 

Cimet

Još jedna vrlo topla kombinacija boja na našoj listi je i ona koja prelivanjem tonova podseća na cimet. Naime, cimet kosa proteklih sezona je bila totalni beauty hit, a i ove će godine biti tražena. Idealna je za brinete, ali je u svetlijoj verziji mogu nositi i plavuše. Tople crvene nijanse se isprepliću sa narandžastim i medenim, a zapravo je dubinski podton kose smeđ i zagasit.

cimet boja kose
Instagram 

cimet boja kose
Instagram 

Karamela

Boja tople karamele predivno izgleda u kosi pa tako ova nijansa ne izlazi iz mode već godinama. Kombinacija zlatne, bakarno crvene i toplih smeđih tonova daje ovu specijalnu nijansu koja nas podseća na topljenu karamelu. Tonovi karamele odlično pristaju i prirodnim brinetama, ali i plavušama, pa ih je lako dobiti u bilo kom tipu i boji kose. Za najljepše rezultate ovakvih pramenova najbolje je da se uputite u frizerski salon i ne pokušavate sami da postignete savršeno prelivanje zlaćkastih, mednih i bakarnih nijansi.

karamela boja kose
Instagram 

karamela boja kose
Instagram 

Medno zlatna

Kosa boje meda popularna je opcija za sva godišnja doba. Na plaži, pod suncem se zlatno presijava, a tokom jesenskih i zimskih meseci unosi dašak topline u vaš izgled. Od svetlo plavih nijansi, pa sve do zagasitih tonova tople karamele i narandžastih pramenova, medna kosa prizvaće tonove i ugođaj jeseni u vaš život na najlepši način.

kosa boje meda
Instagram 

medno zlatna boja kose
Shutterstock