BIRANJE FARBE ZA TANKU I RETKU KOSU U 4 KORAKA: Boje koje su lake za održavanje, a kosi vizuelno daju raskošan volumen

Ukoliko farbate vašu tanku i retku kosu važno je da odaberete idealnu boju koja neće otkriti vaš nedostatak volumena.

Šta treba da uradite pre farbanja kose
Shutterstock 

Mnoge žene koje muku muče s tankom i beživotnom kosom znaju koliko je teško pronaći odgovarajuću frizuru koja kosi daje volumen. Osim odgovarajuće frizure, izuzetno je važno pronaći i odgovarajuću boju koja će kosi dati dimenziju prividno gušće vlasi.

Kosa je oduvek bila simbol ličnog stila, a boja, frizura ili stil pokazuju karakter pojedinca. Ipak, ma šta da su nam lične preferencije, edukacija i profesionalni saveti mogu da donesu veliku razliku. A ovo se naročito odnosi na tanku kosu.

Za dame u zrelijim godinama frizeri preporučuju jednu od tri frizure u nastavku.
Shutterstock 

Ukoliko imate tanku kosu, a želite da promenite boju, u nastavku otkrijte koje nijanse frizeri preporučuju, a koje bi trebalo da zaobiđete u širokom luku.

Farbanje tanke kose i odabir idealne boje

Dimenzija i volumen

Pri izboru boje prva stvar na koju svako od nas pomisli jeste kako ćemo je održavati. Stoga, savet je da ne farbate celu kosu u istu nijansu. Radije odaberite pramenove kako biste stvorili više dimenzija na kosi. Samim tim, frizura će delovati gušće.

pramenovi u kosi
screenshoot/instagram 

Što se tiče stilizovanja, uvek radije izaberite razdeljak sa strane ili cik-cak razdeljak, umesto da kosu podelite na sredini. Duboki razdeljak sa strane daje iluziju gustine.

Senčenje korena

Senčenje najbolje pristaje tankoj kosi, jer kontrast boja daje iluziju gustine. Dodajte malo tamnije boje prilikom farbanja korena kose.

pramenovi u kosi
Instagram 

Strateški pramenovi

Pramenovi koji uokviruju lice, tanki svetli pramenovi kao i balajaž su idealne opcije za osobe tanke kose.

pramenovi u kosi
Instagram 

Boje koje se lako održavaju

Umesto da idete u ekstreme (na primer iz plave u crvenu), držite se tonova koji najviše pristaju vašoj prirodnoj boji kose. Pretamne ili presvetle nijanse treba izbegavati u širokom luku, osim ako ste spremni da svake dve nedelje plaćate farbanje izrastka. Izbegavajte tamne, crne i crvene nijanse, jer one ističu tanku kosu i može delovati kao da imate pečate po glavi.

braon kosa
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši