Britanski glumac i reditelj Noel Klark pre tri nedelje primio Bafta nagradu kada su mnogi  komentarisali kako je tada izgledao veoma uznemireno, a pretpostavljalo se da su ga preplavile emocije. Ispostavilo se da je uzrok njegove nervoze ispovest čak 20 glumica koje su ga okarakterisale kao seksualnog predatora.

Kako navodi „Noizz„ trinaest dana pre nego što će dobiti prestižnu nagradu, organizatori Bafte su dobili u uvid istraživanje magazina „The Guardian“ o navodima da je ovaj glumac seksualno zlostavljao, maltretira i uznemiravao koleginice.

"Gardijan" je razgovarao sa 20 žena, koje su poznavale Klarka na profesionalnom nivou. Optužuju ga za seksualno uznemiravanje, neželjeno dodirivanje, seksualno neprimereno ponašanje i verbalno zlostavljanje na snimanju, neprihvatljivo ponašanje na poslovnom nivou, snimanje kao i za deljenje seksualno eksplicitnih slika i video-zapisa bez pristanka između 2004. i 2019. godine.

Među ženama koje optužuju Klarka je Đina Pauvel, koja je navela da joj je Klark, nakon što ju je angažovao, poručio da je planirao „da je seksualno iskoristi i otpusti“ ali se predomislio i ipak zadržao na projektu.

Druge žene su navele kako je Klark mnoge od njih snimao gole na audicijama i te snimke delio sa prijateljima, ali i da je koleginicama slao fotografije svog polnog organa.

Kako se dalje navodi, ostale žene tvrde da bi ih glumac izložio neželjenom fizičkom kontaktu, što je uključivalo ljubljenje ili intimno pipkanje. Žena pod imenom Mel, koja je htela da ostane anonimna, glumila je u Klarkovom debitantskom filmu „Kidulthood“. Bila je tinejdžerka kada je pobedila na audiciji, a Klark je bio 10 godina stariji.

Jednoga dana, neposredno pre početka snimanja uvalio joj je jezik u usta. Nakon toga seksualno uznemiravanje se nastavilo. Dok smo snimali čak je i na setu znao da me uhvati za guzu, dodirivao mi je struk i pokušavao stalno da me poljubi. Nisam imala hrabrosti bilo kome da pričam o tome jer je to bio njegov film. Uznemirujuće je kada sam shvatila koliko sam bila ranjiva i neiskusna u toj dobi. Bila sam prestrašena da bih se požalila bilo kome. Jednom mi je nasilno gurnuo jezik u usta“, rekla je ona.

Glumac je sve navode demantovao rekavši da mu je žao ako se neko osećao loše pored njega.