Engleska glumica Esme Bjanko (38), koja se proslavila u seriji "Igra prestola", podnela je tužbu protiv bivšeg dečka, muzičara Merilina Mensona (52) za silovanje i nasilno ponašanje prema njoj.

Esme je ranije iznela javne optužbe za zlostavljanje, nakon što je prva u javnosti o tome progovorila glumica Evan Rejčel Vud, koja je bila njegova verenica, a Bjanko je inače 15. žena koja je poznatog muzičara optužila za zlostavljanje.

Glumica tvrdi da ju je Menson silovao u periodu od 2009. do 2011. godine i u jednom delu tužbe stoji da ju je "uz drogu i pod pretnjom sile naterao na seksualna dela".

- Mešajući se u postupak izdavanja vize gospođe Bjanko, gospodin Menson je uspeo da kontroliše gospođu Bijanko preteći da će povući svoje veze ako ne pristane - stoji još u tužbi.

U tužbi se još spominje i da ju je seksusualno iskorištavao dok je bila “u nesvesti ili u stanju u kojem nije mogla da pristane na takav čin”.

Rekla je i da je Menson tokom seksa bez njenog pristanka udarao, grizao, šibao i sekao po zadnjici, grudima i genitalijama.

Sve je počelo kada je Menson pitao Bjanko da glumi u spotu za pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", koji nikada nije objavljen. Kaže da je tokom snimanja jedva spavala i jela i da joj je Menson davao kokain.

merilin menson
Shutterstock 

Bjanko tvrdi da su prvo bili u vezi na daljinu, a otkrila je i intimne detalje i rekla da ju je Menson grizao tokom odnosa. Početkom 2011. godine je iz Engleske otišla u Los Anđeles da živi sa njim. On joj je potom diktirao kada može da spava, šta može da obuče i kada može da izađe iz stana.

-Bio je nasilan, vezao me je kablovima, udarao bičem, koristio seksualne igračke. Osećala sam se prestravljeno, ali sam rekla samoj sebi -Menson je samo teatralan. Stvorićemo veliku umetnost - rekla je ranije glumica.

 -Osećala sam se kao njegov zatvorenik. Dolazila sam i odlazila kada je on želeo. Kontrolisao je s kim sam pričala. Porodicu sam zvala skrivajući se u ormaru - ispričala je ranije Bjanko, a Menson joj je navodno više puta nožem sekao stomak.

- Sećam se samo da sam ležala i nisam se borila. Bio je to poslednji trenutak u kom sam izgubila svaki osećaj nade i sigurnosti - ispričala je glumica tada.

Kako u tužbi piše, možda je najstrašnije što je vezao za radijator i tukao je bičem za koji je ponosno rekao da su ga koristili nacisti.

Nekoliko meseci nakon toga, u maju 2009. godine, njih dvoje su započeli seksualnu vezu. Iako je u to vreme odnos bio sporazuman, navodno Menson ju je grizao, tukao i dirao u javnosti bez pristanka. Takođe ga tereti da je prisiljavao da sledi “pravila oblačenja” i verbalno je ponižavao u intervjuima.

esme bjanko
Instagram 

Dve godine kasnije Bjanko se preselila kod Mensona na dva i po meseca. Tokom tog vremena je stalno trpela zlostavljanje. Navodno joj nije dozvoljavao da napusti stan bez dozvole ni da prima goste. Tvrdi i da ju je držao “budnu danima, a zatim je preko noći izbacio iz stana”.

-Držao me u mraku, nije mi dao da spavam - napomenula je glumica.

Pobegla je iz Mensonove kuće u junu 2011. dok je on spavao. Tome je prethodio incident kada ju je Menson jurio sekirom oko kuće.

Glumica kaže da ima posttraumatski stresni poremećaj, anksioznost, depresiju i napade panike. Prvi put je o tome progovorila 2019. godine, ali nije htela da otkrije o kome se radi.

Diskografska kuća "Loma Vista Recordings" raskinula je nedavno ugovor s Merilinom Mensonom nakon što ga je pet žena optužilo za seksualno zlostavljanje, mučenje, pa čak i silovanje.