Svedoci smo toga da slavne žene kako iz domaćeg tako i iz svetskog džet seta kao da se takmiče koja će pre da povrati liniju nakon porođaja i da izgledaju kao da nikada i nisu bile trudne.

Zbog ovoga se mnogim ženama nameću kompleksi da nisu dovoljno dobre ako u rekordnom roku ne povrate stari izgled, a sada su neke poznate mame rešile da stanu na kraj nerealnim zahtevima i prikazivanjima ženskog tela.

Trend pokazivanja i objavljivanja slika realnog izgleda tela nakon porođaja pomaže i ostalim mamama da prihvate i vole svoje telo onakvim kakvo jeste, savršeno, sa svim nesavršenostima.

Nove generacije mama neće da odrastaju i žive s uverenjima da s njihovim telom i njima nešto nije u redu zato što u roku od mesec dana nije postalo onakvo kakvo je bilo pre trudnoće.

mama i beba
Shutterstock 

Prva među njima koja je srušila iluziju savršenstva i dala potporu svim ženama bila je najpoznatiji plus sajz model Ešli Grejem, koja je svojevremeno objavila sliku svog stomaka nekoliko dana nakon porođaja i poslala snažnu poruku svim ženama:

"Strije su tu da nas podsete na naše najveće blago!"

Glumica Kejt Hadson je takođe odlučila da ponosno pokaže javnosti kako izgleda dva meseca nakon porođaja.

Nakon nje isto je uradila i manekenka Krisi Tajgen kada je rodila drugo dete, sina Majlsa. "Mislim da ovo neće da nestane, ovo je moje novo telo", poručila je.

Binki Felsted, popularna televizijska voditeljka, objavila je fotografiju tela prvog dana nakon porođaja i poručila da od tog trenutka ceni žensko telo više nego ikad.

Robin Lovli australijska manekenka poznata po svojoj savršenoj figuri i dobrom genima, takođe nije ostala imuna strije i nekoliko kilograma viška.

Ona je fotografijom na društvenim mrežama pokazala svoje strije na stomaku koje su uobičajena pojava nakon trudnoće u kojoj naglo dobijate na težini.

Influenseka Sadia Slej rodila je sina Ajdina, a na društvenim mrežama je pokazala kako joj stomak izgleda devet meseci kasnije. "Možda mislite ovo je odvratno, zašto to objavljuje. To je u redu. Ali mnogo vas videće ovo i osetiće olakšanje", poručila je.

Ejmi Šumer sa sinčićem Geneom prošetala je u gaćicama i grudnjaku pet nedelja nakon porođaja.

Američka televizijska zvezda, a po struci i nutricionistkinja Dafni Oz, takođe je pokazala kako zaista izgleda telo nakon porođaja.

Ešli Džejms,model, DJ i voditeljka, takođe je otvoreno pokazala kako izgleda telo nakon porođaja.

Zahvaljujući ovim primerima poznatih mama, ženama je značajno lakše da prihvate svoje telo, jer, kao što smo već videli, nije sve kako se čini i izgleda na društvenim mrežama.

Svaka žena je priča za sebe, a porođaj je veliki stres za telo i treba mu dati vremena da se oporavi. Žašto ženama pored svih obaveza koje slede nakon što su postale mame dodatno otežavati i stvarati sliku da nisu dovoljno dobre, lepe ili zgodne ako njihovo telo nije u kratkom roku u prvobitnoj formi.