Otkako se povukla iz glume i posvetila porodičniom životu, Eva Mendez (47) izbegava medijsku pažnju i retko se pojavljuje u javnosti.

Ipak, paparaci su je pre nekoliko dana uhvatili dok je obilazila prodavnice na Beverly Hillsu, a nije se uspela sakriti ni ispod maske.

Prošetala je gradom u poprilično opuštenom izdanju, s nesređenom frizurom i u lepršavoj cvetnoj haljini koja je naglasila njenu zanosnu figuru, a iako već godinama nije glumila u filmovima, gotovo da se nije promenila od vrhunca karijere kada je važila za i jednu od najlepših žena sveta.

eva mendez, paparaco
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Eva se krajem 90-ih godina pojavila u video-spotovima Vila Smita i Pet Shop Boys-a u kojima su je zapazili agenti i tako je počela njena holivudska karijera.

Prvi film u kojem je glumila bio je horor iz 1998. godine "Deca kukuruza 5: Polja užasa", a najzapaženije uloge ostvarila je u brojnim filmovima. Na setu je 2011. godine upoznala svog današnjeg supruga, glumca Rajana Goslinga (40).

eva mendez
Felipe Ramales / Splash / Profimedia 

Par se venčao u tajnosti i niko ni dan danas ne zna tačno kada ni gde, a Eva se nakon udaje odlučila posvetiti porodičnom životu i napustila je glumu. Svoje prvo dete, ćerku Esmeraldu, rodila je u 42. godini života, a dve godine kasnije i ćerku Amandu. Nakon što se porodila, odbijala je da napusti porodičnu kuću, otkrio je tada izvor blizak glumici. Navodno je patila od agorafobije, a ona sama je 2017. otkrila da uživa da provodi vreme kod kuće.

U retkim intervjuima koje je davala nakon što se povukla iz javnosti u nekoliko je navrata naglasila da uživa u majčinstvu i da se, na žalost njenih brojnih fanova, ne namerava da se  vraća glumi.

"Ono što ljudi ne znaju o meni je da ja zaista uživam da budem kod kuće. Umesto da se slikam po crvenom tepihu, obožavam da provodim vreme sa svojim curicama kod kuće", rekla je svojevremno, povtrdivši da je zbog porodice i vaspitanja dece rešila da zapostavi karijeru, iako je ista bila na vrhuncu u tom trenutku.

Eva je za jedan australijski radio otkrila da pre nego se zaljubila u Rajana nije ni razmišljala o deci. Iako je prvo dete rodila s 40, a drugo s 42 godine, glumica je otkrila da su joj deca potpuno promenila život i to na bolje.

eva mendez
Instagram 

"Roditeljstvo je promenilo moj život. Trebalo je to preživeti. Upravo izlazim iz te faze preživljavanja, polako opet počinjem da se osećam kao osoba koje ima svoje ja", rekla je pre dve godineu intervjuu za "Women's Health".

Inače, Eva važi za jednu od najstilizovanijih dama u svetu šou-biza, pa tako žene širom sveta godinama kopiraju njen stil koji bi mogli opisati kao pravi chic damski.

SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Terma / 4CRNS / SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Eva Mendez