Italijanska dizajnerka Donatela Versaće - žena koja stoji na čelu jedne od najvećih modnih imperija na svetu, ponovo je uspela da privuče pažnju svih na ovogodišnjoj Met Gali.

Njeno lice bilo je neobično glatko, gotovo bez bora, a mnogi su komentarisali da je konačno pronašla dobrog plastičnog hirurga s obzirom da, iako je evidentno da je nešto radila, krajnji rezultat ipak nije zastrašujuć kao što smo imali priliku da vidimo u više navrata. 

Donatela Versaće iznenadila je izgledom na ovogodišnjoj Met Gali.
Kristin Callahan / Everett / Profimedia 

Zapravo, poslednjih godina, njene  brojne plastične operacije veoma često bile su glavna tema medija, iako je, više nego uspešno, nastavila nasleđe svog brata Đanija.

Donatela Versaće privukla je pažnju svih na MET Gali.
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Rođena je u Ređo Kalabriji, kao najmlađe od četvoro dece u porodici Versaće.

Sredinom 70-ih je pošla stopama svog brata Đanija i ušla u svet mode, a on je jednom prilikom istakao da je ona njegova muza i kritičar.

Kako je vreme prolazilo, poslovni uspesi su se nizali i porodica je često bila pod lupom javnosti, a vremenom je postajalo sve jasnije da Donatela sve manje liči na sebe.

Donatela Versaće uništila se operacijama.
NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako mnogi smatraju da je čuvena Italijanka nekada bila prava lepotica i da joj estetska hirurgija nije bila potrebna, ona je preterala te danas nije ni bleda slike plavuše sa fotografije koja je nastala 1993. godine dok je čuveni dizajner Đani stajao na čelu modne kuće Versaće.

donatela i đani versaće
Globe Photos / Zuma Press / Profimedia 

Donatela je pre nekoliko meseci podelila na svom Instagramu fotografiju na kojoj se jasno vidi kako je izgledala pre nego što je svoj izgled u potpunosti izmenila estetskim korekcijama i dobila titulu "kraljica plastičnih operacija".

Donatela je na ovoj fotografiji imala 37 godina, a ista je nastala na proslavi Met Gale u Njujorku na kojoj je društvo čuveni Đani Versaće!

"Đani je te noći bio moj stilista. Nisam mogla da dam mišljenje ni o čemu. On je izabrao moju odeću, moju frizuru i šminku, čak i moj nakit. Nisam se pitala ništa", prisetila se slavna kreatorka.

Inače, uprkos nepresušnom talentu i činjenici da je poslovni mag, o ovoj 65-godišnjakinji glasnija su bila govorkanja da je sebe praktično uništila brojnim plastičnim operacija, te se o njenom licu bruji svaki put kada se pojavi u javnosti.

Donatela je već godinama na vrhu liste slavnih žena koje su promenile lični opis estetskim korekcijama, i to nažalost ne na tako dobar način, a nisu retki komentari na Internetu da je od sebe napravila karikaturu.

Donatela Versaće poznata je kao neko ko preteruje sa filerima, botoksom i operacijama.
Shutterstock 

Izobličene usne, preterana upotreba botoksa, ogromne količine hijalurona na jagodicama i borama oko usana uticali su da Donatela danas bude daleko žene kakvu smo upoznali početkom 90-ih.

Ona je bila oduvek temperamentna, burna i nepredvidiva, i fizički izgled oslikavao je njen karakter - bila je specifična, drugačija od svih, lepa u svojoj neobičnosti. Taman ten, duga, plava kosa, tanke, gotovo nevidljive obrve i pune usne činili su da izgleda egzotično i senzualno, a u kombinaciji sa ekscentričnim stilom.

Nažalost, ovaj imidž počeo je da nestaje početkom 2000-ih, kada je Donatela počela da se pretvara u simbol loše estetske hirugije.

Sama priznala da je zavisna od plastičnih operacija, da ne misli da je prirodan izgled dobra stvar, a otkrila je i da je dve decenija bila zavisna od kokaina.

donatela versaće
Pixon Press / INSTAR Images / Profimedia 

"Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005.

Ove dve pogubne navike dovele su do toga da Donatela ne može da se pohvali svežim ili zdravim izgledom, iako je fanatik za vežbanje i nijednog jutra ne propušta odlazak u teretanu.

Više fotografija njene transformacije, odnosno kako je izgledala nekad, a kako danas, pogledajte u galeriji ispod:

KATJA LENZ / AFP / Profimedia, Youtube Pogledajte kako je Donatela Versaće izgledala nekad, ali i neka njena novija izdanja