Ono što su nekad bile Sindi Kraford, Naomi Kembel i druga velika imena modelinga, danas su Kendal Džener, Hejli biber, ali i nezaobilazne - sestre Điđi i Bela Hadid. 

Mnogi su komentarisali da današnji supermodeli ne mogu ni da primiršu starim, ali zasluženo ili ne, one dominiraju svetskih modnim pistama, a gotovo da nema revije na kojoj nisu učestvovale.

Dok se za Kendal provlačilo da joj je karijera takoreći kupljena, ništa blaže nisu prošle ni sestre Hadid, za koje se pričalo da ništa ne bi postigle da im nije majke, nekadašnje manekenke Jolande Hadid. 

jolanda djidji bela
Shutterstock 

Jolanda je nekad bila veoma uspešna manekenka, a javnost ju je bolje upoznala i kroz rijaliti "The Real Housewives Of Beverly Hills". Iza sebe ima dva braka i troje dece.

U braku sa Mohamedom Hadidom, ocem Bele i Điđi Hadid, bila je od 1994. do 2000. godine. Nakon toga se venčala sa Dejvidom Fosterom sa kojim je bila od 2011. do 2017. godine. Pored ćerki ima i sina Anvara koji se takođe bavi manekenstvom. 

Jolanda je poznata i kao "majka iz pakla". Naime, na jednom snimku iz pomenutog rijalitija, zabranila je Jeleni (Điđi) da se bavi odbojkom, kako se ne bi "raširila", ali i da je mislila da joj je ćerka lezbejka jer je non stop nosila košarkaške dresove.

"Moraćeš da napraviš izbor", rekla je Jolanda Điđi. 

"Manekenstvo je moj posao, a odbojka ono što volim", branila se Điđi, ali je nekadašnja manekenka ostala neumoljiva.

"Odbojka je muževan sport, a manekenstvo je ženstveno", komentarisa je Jolanda i dodala, "ponekad moramo da se odreknemo stvari koje volimo", rekla je.

Takođe, Beli je branila da jede koliko je želela, "jer Pariz i Milano vole mršave devojke", a nije ih podstrekivala na obrazovanje "jer je manekenstvo mnogo isplativije".

Međutim, to nije sve, niti ono najgore. Điđi i Bela mogle su da izbroje svaki zagrljaj iz detinjstva, a sve je bilo pod lupom od malih nogu, pogotovo kad je Jelena u pitanju, jer je u modni svet ušla još sa 2 godine, kada je radila kampanju za Guess.

Sa druge strane, i Bela je bila sportski tip, ali su njena pasija bili konji. Želela da ide na Olimpijske igre kao jahač konja, ali njen san se završio kada je otkrila da ima Lajmsku bolest. Ipak, uz pomoć svoje lepote, sestrine slave i "golišavih haljina", i ona je uspela da se probije u svetu mode i da jako brzo stane rame uz rame sa starijom sestrom.

bela hadid
Instagram 

Neki smatraju da Jolanda verovatno nije imala lošu nameru, ali da su joj sredstva bila pogrešna. Ipak, uspela je u nameri. Ćerke su joj se proslavile i stekle bogatstvo mada su se za porodični imetak ona i njen bivši i suprug i Belin i Điđin tata Mohamed Hadid odavno postarali.

Možda joj ćerke ništa ni ne zameraju - mada bi lom mogao da nastane ako Bela u nekom momentu zažali zbog brojnih operacija koje je imala, a sve zbog želje da izgleda što atraktivnije i popularnije.

Posle pojavljivanja na reviji "Viktorijas sikret", svima je jasno da ove dve lepotice vladaju modnim pistama. Njihovi spektakularni nastupi jedan su od najjačih utisaka te večeri. Da će upravo njih dve poneti čuvena anđeoska krila, moglo je da se pretpostavi pre 17 godina. I za sve je kriva ova fotografija.

"Pre 17 godina fotografisala sam svoje Anđele, danas će njih dve učestvovati na reviji jedna kraj druge", napisala je mama Jolanda tom prilikom i podelila fotografiju iz detinjstva devojčica. 

Više nema sumnje da je manekenstvo višegodišnji san poznatih sestara. Na njihovu sreću, želja im se i ostvarila, a kada je došlo njihovih pet minuta, naslednice Jolande Foster i Mohameda Hadida su umele da ih iskoriste.

Samo do ranih dvadesetih od manekenstva su zaradile preko 14 miliona, a danas je ta cifra daleko veća. Samo za 2020. godinu, Bela je zaradila oko 25 miliona dolara, dok je Điđi zaradila koji milion više - 29. 

djidji hadid
Instagram 

Gotovo da nema velikog brenda u čijim se kampanjama nisu pojavljivale. Od Marka Džekobsa, preko Tomija Hilfingera, Ralfa Lorena, Balmejna, pa do Diora i mnogih drugih. 

Sestre Hadid su podjednako uspešne na društvenim mrežama, sa milionima pratilaca na Instagramu i Tviteru. Điđi na Instagramu prati 65.3 miliona ljudi, dok Bela ima 40.6. 

bela hadid
Instagram 

Sa druge strane, za njima ne zaostaje ni majka Jolanda koja je i te kako aktivna na društvenim mrežama, iako najviše objavljuje na svom Instagramu gde je prati 3.5 miliona ljudi. 

Međutim, ono što je godinama javnosti i te kako zanimljivo je ljubavni život slavnih lepotica. 

Ljubavni život lepotica takođe privlači mnogo pažnje. Điđi je najpre dve godine bila u vezi sa australijskim pevačem i bivšim dečkom Majli Sajrus, Kodijem Simsonom. Nakon toga, usledila je veza sa još jednim poznatim imenom, takođe pevačem Džoom Džonasom. Iako se par zabavljao neko vreme, lepa manekenka je brzo našla utehu u sledećem dečku, a i sam Džo je u nekim intervjuima priznao da mu je je bilo teško kada je video koliko je brzo nastavila dalje. Iako su se provlačila još neka imena iz sveta šou biznisa, svoju sreću našla je pored pevača i bivšeg člana benda "One direction", Zejna Malika, sa kojim je nedavno dobila i ćerkicu Kai. Njihova veza bila je poprilično turbulentna, a tokom prekida koji je trajao čak godine, zabavljala se i sa čuvenim vozačem Formule 1 Luisom Hamiltonom. Međutim, Malik i Điđi dokazali su da ne mogu jedno bez drugog te je tokom prošlogodišnjeg karantina usledilo zbližavanje, a potom i pomirenje, a nedugo potom i beba.

Kada je Bela u pitanju, ni ona nije ništa manje kaskala za starijom sestrom. Iako je imala neke prolazne vezice, javnost i dalje pamti njenu vezu sa Abelom Tesfajem, poznatijim kao "The Weeknd", a šuškalo se i da je upravo Bela razlog zašto je pukla veza između Abela i Selene Gomez.

Hadidova se čak i pojavila u njegovom spotu za pesmu "In the Night."

Njihova ljubavna priča traje od 2015. godine, a čini se da su nakon svakog raskida emocije sve jače, pa nas ne bi iznenadilo da se ponovo spoje tokom 2021. godine. 

Abel je rado viđen i voljen gost porodice Hadid, a trenutno bivši par je u više nego prijateljskim odnosima.

Sa druge strane, Anvar Hadid zabavlja se sa slavnom pevačicom Duom Lipom, a zbog antivakserskih stavova bio je u centru skandala.

"Ili ga neću dobiti, ili ću ga dobiti i izlečiti se božjom voljom i dobiti antitela prirodno, što je bolje nego da taj proces ide neprirodno," napisao je Anvar na temu korone. "Tvorac je naša tela pripremio za mnogo više nego što mislimo."

anvar hadid
Profimedia Anvar je pokušao da pojasni svoje kontroverzne stavove povodom vakcine

Međutim, nakon što su na njega obrušili drvlje i kamenje, Anvar je objasnio da je njegovo zdravlje već narušeno, te da mora da vodi računa, zbog Lajamske bolesti da li će i koju vakcinu da primi, kao i da nije antivakser.

Kada je "najzgodnija baka" u pitanju, ona je trenutno u srećnoj vezi sa biznismenom Džozefom Džingolijem, koga zove "ljubavlju svog života".

Zajedno su skoro dve godine, a Džozef joj poprilično pomaže kada je u pitanju farma na kojoj Jolanda živi. "Mislim da sam prosto rođena pod srećnom zvezdom", rekla je nekadašnja manekenka jednom prilikom, a kako stvari stoje, biće da je to što je rekla zaista istina.