Anvar Hadid se momentalno našao pod naletom oštrih kritika kada je, odgovarajući na društvenim mrežama svojim pratiocima, izneo stav da mu ne pada na pamet da se vakciniše protiv kovida-19, uprkos tome što boluje od lajmske bolesti.

Dvadesetjednogodišnji model, inače brat Bele i Điđi Hadid, koji je u vezi sa pevačicom Dua Lipom, izjavio je da se neće zaštititi od korone, što je odmah izazvalo burne reakcije. 

"Zašto si antivakser," pitao ga je odmah jedan od pratilaca, na šta je on objasnio svoj stav:

"Ili neću dobiti koronu, ili ću se izlečiti Božjom voljom i na taj način steći antitela, umesto da to radim neprirodno, jer naša tela je Tvorac pripremio za mnogo više nego što znamo."

"Sedim ovde već sedam meseci nakon što sam dobio kovid i još uvek patim od posledica na dnevnoj bazi, samo da bi Anvar izneo svoj besmisleni stav na Internetu, molim vas pomozite," napisao je jedan od korisnika Tvitera.

"Anvar Hadid je antivakser? Ima malog sestrića, možda ne bi trebalo da se igra s tim," napisao je drugi.

Nasuprot Anvaru, mnoge javne ličnosti već su primile prvi deo vakcine koja se prima iz dva dela, jer još uvek nije utvrđeno zbog čega i nakon pojave antitela bolest ponovo može da se pojavi.