Lana Jurčević je prokomentarisala gostovanje Nikole Jovanovića, poznatijeg kao Nixa Zizu, u jednoj emisiji gde je rekao da su žene krive ako su polugole i napadne ih neki muškarac. Istakao je i da su one slabiji pol i da moraju da se slažu sa stavovima svog partnera.

Lana Jurčević progovorila je o šokantnom gostovanju jutjubera Nikole Jovanovića, poznatijeg kao Nixa Zizu, na televiziji Hype zbog kog su voditelljke Milica Vukliš i Jovana Andrejić napustile studio.

Jovanović je rekao da muškarci vide žene prvenstveno kao seksualni objekat, a Vukliš i Andrejić su pokušale da mu objasne zašto ne može takve stvari da govori. "Ne podržavam nasilje, ali žene, morate razmisliti malo s kim se viđate i zašto se viđate. Nemojte ići s nekim u automobil ako vas zove u 10 sati uveče, posebno ako je stariji od vas, zna se što taj hoće od vas", rekao je Nikola.

nikola jovanović
printscreen/youtube 

Jedna od voditeljki je istakla da ne smeš nekog seksualno da zlostavljaš pa makar i go šetao ulicom, ali Nikola nije reagovao na te reči.

"To što ima ili nema prava ne znači da ti nisi kriva. Ako naletiš na tako neku budalu koja je pijana i drogirana, a ti ideš ulicom polugola, ti si isto kriva. Kriva si ti što si prošla, nije on samo kriv", ispričao je Jovanović.

"Tu nema ne. Treba da znaš da si slabiji pol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući uveče i ako mu kažeš tu 'ne', to je jako veliki problem, razumeš? Treba da znaš šta radiš i kod koga ideš, moraš da znaš da si slabiji pol", dodao je.

Naglasio je i da se žena ne sme suprotstavljati muškarčevim stavovima. "Ti treba da muškarcu kažeš - jeste, sve si ti u pravu", nabrajao je, nakon čega su voditeljke napustile studio. "Eto, tako treba, da se izviniš i izađeš", pojasnio je.

Lana se takođe oglasila o ovom istupu jutjubera.

"Ne znači ne! Ni da, ni li-la. Ne znači ne i poznaniku, i prolazniku, i dečku, i komšiji, i mužu. Ne za bilo šta, a ne samo za 'ovo'. Majko mila, s koliko sam se ludaka u životu susrela, mogla bih knjigu da napišem. Njih će nažalost uvek biti, ali kako okolina reaguje, kako se odgajaju deca i koliko se radi na sebi, to može i mora biti bolje.

Jednom mi je čovek s kojim povremeno šetam pse, uvek vrlo pristojan i kulturan, nakon slučaja koji sam doživela u kraju (srećom, pobegla sam), rekao:

"Moraš da paziš kakav imidž imaš i sliku o sebi (u javnosti). Jer šta, ja sam na neki način po tome odgovorna šta će mi se događati i što će se zalepiti na mene?! Wow. I mala, nemoćna bića koja se zlostavljaju su isto odgovorna svojom nevinošću?! I privukla su to?

Na tu istu situaciju mi je deset minuta nakon svega komšinica, žena od 50-60 godina, rekla:

"Ma nije to ništa". Ne znam šta me razočaralo više. Sam događaj ili reakcija ljudi. Hvala Bogu, bilo je i onih koji ti čuvaju leđa u takvim situacijama", napisala je pevačica uz snimak Jovanovićevog gostovanja na Instagramu.

Mnoge devojke koje je prate na društvenoj mreži su je podržale i rekle da ih je razljutilo ovakvo odvratno i primitivno razmišljanje jednog muškarca.