Da nekim ljudima platforme treba da budu oduzete, potvrđuje i primer Jutjubera i bodibildera Nikole Jovanovića, poznatijeg kao Nixa Zizu koji je nedavno izneo više nego sramne stavove po pitanju silovanja žena u jednoj emisiji. 

Zbog svega izrečenog, voditeljke su napustile emisiju, a na mrežama se našla i informacija da je zbog sporne situacije jedna od voditeljki suspendovana. 

Međutim, Nixa Zizu "strikes again", pa se su sada na društvene mreže isplivale uznemirujuće poruke koje šalje ženama. 

Izgleda da je Nikola zaista znao o čemu priča o emisiji jer je opisujući tog takozvanog tipičnog "muškarca kome je u glavi samo jedna stvar", zapravo opisivao sebe. 

Na profilu Kriticki osvanuli su skrinšotovi, kao i glasovna poruka koju je Nikola prosledio jednoj devojci nakon što je istakla neslaganje sa njegovim stavovima i zamerila mu način na koji koristi svoj uticaj. 

nixa zizu
pritscreen/instagram/kriticki 

- Balvan ti je bio na internetu kad si ti bila u m****a. Vidim da se slikaš gola, pa posle kad na neku tamo ulicu odeš takva sama, pa kad te neko napastvuje, onda ćeš da kriviš nekog drugog. To ti je za tvoje dobro, idi jedi 'leba tamo - kazao je on u jednoj od glasovnih poruka.

Jutjuber je, inače, zbog niza uvredljivih komentara i iznošenja seksističkih stavova u jednoj emisiji izazvao revolt na društvenim mrežama, ali i kod gledalaca i voditeljki koje su bile deo te emisije.

"Ne podržavamo nikako nasilje, ali žene morate da razmislite malo sa kim se viđate i zašto se viđate, znači nemojte da idete kod nekog u kola u 10 sati uveče, naročito ako je stariji od vas, znate odmah šta taj hoće od vas. Svaki muškarac ženu gleda kao seksualni objekat prvenstveno, i njega ne zanima šta si ko si... I ako naletiš na neku budalu pijanu dok ideš ulicom sama i on te napadne, ti si isto kriva, nije samo on. Ti treba da znaš ko je muško", govorio je jutjuber, dok su voditeljke bile vidno izrevoltirane njegovim omalovažavanjem ženskog pola, pa su iznervirane napustile studio.

"Tvoja priča ima dobru nameru, ali mislim da si malo promašio temu, jer "Ne" je "Ne!" kako god je devojka obučena", rekla je voditeljka. Nikola je nastavio u istom maniru, i završio intervju sa izjavom da "istina boli i da on navodno jedini priča pravu istinu".

Na profilu Kritički osvanule su još neki skrinšotovi iskustava koje su devojke imale sa Jutjuberom.

printscreen/instagram/kriticki Nixa Zizu

Možda bi ipak trebalo da postoje neke restrikcije ko sve ima uticaj i moć na mrežama, a toxic masculinity koji Nikola demonstrira možda bi ipak trebalo da ostavi u srednjem veku, gde i pripada.