Svi mi volimo dobre šale, ali neke zaista prelaze granice dobrog ukusa. I nisu smešne. Barem je tako bilo u slučaju komičara Li Harsta koji je na Twitteru napisao perveznu šalu na račun 18-godišnje aktivistkinje za zaštitu okoline Grete Tanberg

Usledila je brza reakcija  Twittera, te je korisnik suspendovan sa ove društvene mreže na radost svih koji su Twit prijavili. 

Li je u objavi napisao: "Čim Greta otkrije penis, prestaće da se žali zbog plastike za jednokratnu upotrebu u koju je zamotan".

57-godišnji britanski stand-up komičar kasnije je izjavio da se ne kaje zbog šale, i da mu je jedino žao zbog suspenzije

"Stvarno mi je bilo smešno, ne žalim što sam to napisao", izjavio je za "Daily Mail".

Iako nadležni sa Twittera isprva nisu reagovali, verovatno nakon što je usledilo još prijava, nalog mu je uklonjen jer se protivi pravilniku o zlostavljanju i uznemiravanju. 

Brojni korisnici su se osvrnuli na situaciju: "Ovo bi zaista trebalo da okonča karijeru Lija Harsta kao javne osobe i komičara... Nažalost, to je nemoguće jer se to već dogodilo pre 25 godina", "Voleo bih da nisam pogledao zašto je Li Harst u trendingu", "Zbogom, Li Harst. Nećeš nam nedostajati", samo su neki od komentara.

Greta se povodom svega nije oglašavala, a ruku na srce, ima ona daleko pametnijeg posla. Kada je o liju reč, ovo nije prvi skandal u njegovoj karijeri

Prošle godine bio je na meti osuda jer je odbijao da nosi zaštitnu masku na javnom mestu, a čak je i snimio sebe dok je bio u kupovini bez maske na licu.