Bez obzira jeste li njegov veliki obožavatelj ili ne, najava dokumentarca jednog od najenigmatičnijih umetnika poslednje dve decenije će vas bez sumnje zaintrigirati. Kanje Vest, muzičar i dizajner, predstaviće sebe, svoju karijeru i svoj privatni život u saradnji s gigantom striming industrije, Netflixom u dokumentarcu koji, sigurni smo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Netflix se u poslednjih nekoliko godina pokazao kao sjajan izvor dokumentarnih serijala o životima nekih od najznačajnijih pojedinaca koji su svojim karijerama i talentom obežili generacije. Tako će se ekranizacija života kompleksnog Kanjea Vesta pridružiti sad već podužoj listi poput Trevisa Skota, Majkla Džprdana, O.J. Simpsona...

kanje vest
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prema navodima Billboarda, Netflix je otkupio prava za dokumentarni serijal s video materijalima nastalim u proteklih 20 godina za vrtoglavih 30 miliona dolara. Da će Kanjeov dokumentarac biti autentičan potvrđuje i činjenica kako će iza dokumentarca stajati upravo njegovi prijatelji i reditelji Klarens Simons i Čik Ozeh koji su tvorci i njegova prva dva video spota „Through The Wire“ i „Jesus Walks“.

Vestovi počeci u muzičkoj karijeri, razvitak zanimljive i kontroverzne dizajnerske karijere, odnos s mamom, porodicom i neuspela politička karijera biće neke od okosnica dokumentarca čija se premijera očekuje već ove godine. A ako je suditi po predhodnim Netflixovim serijalima i više nego zagonetnom životu Kanjea Vesta, očekuje nas još jedan hit.

Kanje će ispričati svoju priču u novom dokumentarcu koji je 'sniman 21. godinu' jer sadrži nikad do sad viđene snimke iz reperove rane karijere i privatnog života. Nije poznato da li sadržavati i detalje njegovog nervnog sloma 2016. zbog kojeg je neko vreme bio hospitalizovan u Los Anđelesu i detalje razvoda braka kroz koji trenutno prolazi.