Veneda Karter nije tipični stilista. Ona je toliko ključan kreativac da industrija tek treba da shvati da rođena Dankinja oblači jednu od najfotografisanijih žena na svetu- Kim Kardašijan Vest, a ujedno radi i za uticajni brend Kanje Vesta u Yeezy-u.

Rijaliti zvezdi je Venedu primetila onoga trenutka kada je uspela da napravi poseban spoj mode i muzičke industrije onda kada nije bilo govora da će to postati globalni trend, kao što je danas slučaj. 

Karter želi da tako i ostane. Čak i na njenom Instagramu koji broji 184.000 pratilaca, ima vrlo malo fotografija Kim Kardašijan Vest, na kojima rijaliti zvezda nekada čak nije ni označena.

Ova mlada devojka je sa 19 godina napustila Kopenhagen i preselila se u Njujork kako bi gradila karijeru manekenke, poziv koji je radila od svoje petnaeste godine. Zbog dinamičnosti posla dosta je putovala, takođe je živela u Berlinu i, kako kaže, pristojno zarađivala za život, ali taj način života ju je činio vrlo anksioznom i nesrećom. Nakon što se preselila u Los Anđeles otvorile su joj se brojne šanse u modnoj industriji, ali sada u ulozi stiliste.

U ovom poslu je prilično samouka i zato voli da naglašava svoju ljubav prema istraživanju boja i proporcija.

Za svojih 28 godina postigla je veliki uspeh. Samo otvaranje instagram naloga i postavljanje svakodnevnih modnih kombinacija, koje su u najmanju ruku autentične, dovelo ju je do toga da je regrutuju za Yeezy. Rad sa velikim, uticajnim brendom još od 2016. godine, pod mentorstvom Kanje Vesta, doprineo je njenom sazrevanju i specijalizaciji za oversized modele po kojima je danas prepoznatljiva.

Stvara prepoznatljiv stil koji je u osnovi muški izgled sa velikom dozom ženstvenosti i seksipila. Kako tvrdi, muzika igra veliku ulogu u stvaranju njene kreativnosti.

Veoma joj je važno da u svom radu predstavi lepotu afroameričke kulture i koliko je uvažava u svom životu.

Stariji brat ju je, još dok je bila dete, upoznao sa rep i hip-hop muzikom, tako da joj se čini da je oduvek bila pod uticajem tog zvuka. Zato danas smatra da ju je oduvek inspirisala Afroamerička kultura, spotovi rep numera, kao i intervjui repera koji su po njenom mišljenju uvek bili mnogo više kul od belaca.

Iako je na Instagramu prati veliki broj ljudi koji se inspiriše na njenom profilu, sebe još uvek ne smatra influenserkom.

''Znam da nešto radim, ali ne mogu rečima da objasnim šta je to. Pokušavam da shvatim. Možda je to samo moj način da se modno izrazim", izjavila je u jednom od intervjua kada su je pitali da li je svesna veličine svog uticaja.

Po autentičnom stilu koji Veneda uspešno gradi i u saradnji sa poznatom zvezdom, izgleda da je Kim Kardašijan pronašla savršenu osobu koja bi je i žmureći savršeno da je stilizovala.