Pevačica Arijana Grande je najpraćenija je žena na Instagramu sa svojih 228 miliona pratilac, a nedavno se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao jedina koja je imala najslušanije pesme uzastopno na Bilbordovim Hot 100. Iznad nje je samo fudbaler Kristiano Ronaldo (271 miliona pratilaca) i službeni Instagramov nalog (389 miliona pratilaca). Ova lepotica je i dalje na samom vrhu svetske muzičke scene, iako se u poslednje vreme itekako povukla u privatnost.

Više ne čitamo o njoj u svetskim magazinima, jedino je krajem prošle godine šokirala sviet kada se na Instagramu pohvalila vereničkim prstenom. Na prst joj ga je stavio Dalton Gomez, agent za prodaju nekretnina, a veridba se dogodila nakon otprilike godinu dana veze. Iako su zajedno od januara 2020., vezu je par potvrdio tek u maju prošle godine kada se Gomez pojavio u spotu za njen hit "Stuck With U". Tada se šuškalo da njeni prijatelji misle kako je ipak malo ubrzala, a ne bi bio prvi put.

Ista stvar se dogodila i s njenim bivšim verenikom, komičarom Pitom Dejvidsonom koji je kleknuo nakon samo pet meseci veze 2018. godine. Iako su stalno tvrdili da su pronašli ljubav svog života, u to apsolutno nitko osim njih nije verovao što se na kraju pokazalo i tačnim.

Pevačica je italijanskog porekla. Ime je dobila po princezi Oriani iz filma „Felix the Cat: The Movie“. Njena porodica se iz Nju Jorka preselila na Floridu kada je njena majka bila trudna sa njom. Roditelji su joj se razveli kada je ona imala samo 9 godina, a kao dete nastupala je u mnogim mjuziklima, među kojim su najistaknutiji „Annie“, što je ujedno i njena prva uloga, „Čarobnjak iz Oza“ i „Lepotica i zver“.

Sa samo osam godina nastupala na kruzeru uz bendove poput „South Florida’s Phillharmonic“, „Florida Sunshine Pops“ i „Symphonic Orchestras“. Prvi put se pojavila na televiziji kako bi otpevala „The Star-Spangled Banner“ za hokejaški tim Florida Panthers. Pohađala je privatnu školu Pine Crest i srednju školu North Broward Preparatory School. Sa 13 godina je postala zainteresovana za muzičku karijeru, iako je još uvek radila u pozorištu.

Privatni život

Odgojena je kao katolkinja ali je odbacila veru kada je papa Benedikt XVI došao na to mesto, ističući kako se ne slaže sa pogledima crkve u vezi homoseksualnosti, jer je njen brat Frenki je gej. Kritičari su uvek podržavali njen izgled devojke iz susedstva, koji je odgovarao njenim godinama, međutim u međuvremenu se ona znatno promenila, što možete videt u video prilogu:

Arijana je kao muzičke uticaje navela pevačice Bijonse, Viti Hjuston, Ferdži, Maraja Keri, sa kojom su je mnogi upoređivali zbog sličnih glasovnih sposobnosti.

Pored uspešne muzičke i filmske karijere, pevačica je poznata i po humanitarnom radu i zalaganju za prava manjina. Publika ju je proglasila promoterom LGBTQ zajednice. Njene pesme poput „Break Your Heart Right Back“ govore o podržavanju prava te zajednice.

Arijana je i veliki zastupnik kada je reč o pravima žena u industriji, a i uopšteno. Mnoge zvezde kao i kritičari su podržali esej koji je objavila na Tviteru, gde govori kako žene imaju drugačiji tretman od muškaraca u ovom poslu, počevši od manje plate pa do seksizma.