Dodela Gremi nagrada biće održana večeras, u malo izmenjen formatu, bez publike. Kao što je poznato, najviše nominacija dobila je Bijonse, i to devet, uključujući i za pesmu godine. Slede je pevačice Dua Lipa i Tejlor Svift, koje su dobile 6 nominacije, isto kao i reper Rodi Rič.

Lipa i Sviftova će se boriti za album godine, zajedno sa Post Malounom, grupom "Coldplay", Haimom, Džejkobom Kolijerom... Mnogi stručnjaci klade se, na Dua Lipu, koja je reskirala s objavom disko albuma pred samo zatvaranje zbog pandemije i postigla velik uspeh.Što se tiče Bijonse, ona je svoje nominacije dobila zahvaljujući pesmi "Black Parade", koja je objavljena tokom letnjih protesta u Americi protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima. Kako prenose strani mediji, Bijonse ipak neće nastupiti.

tejlof svift
Profimedia 

Događaj će bojkotovati kanadski pevač The Weeknd koji je u više navrata osuo paljbu po dodeli Gremi nagrada. Sve je krenulo u novembru. Naime, The Weeknd je tada Gremi nagrade nazvao "korumpiranim" nakon što je nije nominovan.

- Gremi nagrade ostaju korumpirane. Dugujete meni, mojim obožavaocima i transparentnosti u industriji ... - izrazio je The Weekend svoj gnev.

Međutim, on nije jedini koji je kritikovao Gremi. Zejn Malik je takođe kritikovao sam događaj, jer je ostao bez nominacija.

- Ma je*eš Gremije i sve koji su na bilo koji način povezani s njima! Tamo vrede isključivo mito i korupcija! Ako se ne rukujete s "pravim" ljudima i ne pošaljete im darove, nećete ni dobiti nominaciju - napisao je Zejn svojevremeno.

Inače, sam događaj će voditi Hari Stajls. Očekuju se nastupi Megan Thee Stallion, Kardi Bi, koja inače nije nominovana, Tejlor Svift, Rodija Riča, Bili Ajliš, Due Lipe, Post Malouna, , kao i južnokorejske gupe BTS.

Svečanost počinje u nedelju u 17 sati po lokalnom vremenu u Los Anđelesu, odnosno 2 sata ujutru po srednjoevropskom vremenu u ponedeljak.