Bred Pit i dalje je tema javnosti nakon što se pojavio na ovogodišnjem Vimbldonu gde je navijao za svog favorita - Novaka Đokovića. Uostalom, kako i ne bi, kad glumac koji ima tri godine više od Đokovića i Alkaraza zajedno, i u šestoj deceniji "kida" kako izgleda.

Glumac je i te kako privlačio pažnju na tribinama, a danas se na mrežama mogu pročitati komentari da je pronašao "eliksir mladosti". 

Iako se šuškalo da se podvrgao određenim procedurama, u nejgovu odbranu stao je jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga rekavši da Pit "ne pokušava da izgleda mlađe, ali izgleda kao najzdravija verzija sebe".

"Čini se da Bred vodi računa o svom licu i vratu i da ih štiti od sunca i na ovoj način čuva elastičnost kože", ispričao je doktor Kostas Papageorgi, direktor Njujorške dermatološke grupe.

Takođe, on je naveo da Bred, po njegovom mišljenju, nije imao estetske zahvate koji mu omogućuju mlađi izgled.

"Bred nije radio vidljive operacije i botoks. Iako bi Bred mogao da uradi operaciju blefaroplastike pomoću koje bi 'sredio' gornje kapke, on je dovoljno pametan da to izbegne, i zadrži prirodan izgled. A u njegovom izgledu bitnu ulogu igraju i geni", objasnio je Kostas.

I zaista, kada pogledate Breda sada i uporedite sa fotografijama od pre nekoliko godina, glumac kao da je zaustavio vreme, iako njegov novi "glow-up" pripisuju i tome što je srećan u ljubavi s obzirom da već neko vreme uživa u vezi sa Ines Ramon.

U isti mah, čini se da njegova nova popularnost ne prija bivšoj supruzi Anđelini Džoli, koja ne bira ni vreme, ni mesto da ga napadne, ne bi li mu ukaljala ugled. Nažalost, poslednjih godina, Pit je više tema medija zbog turbulentnog razvoda nego zbog uloga, ali nekad to nije bilo tako. Zapravo, počeci karijere slavnog glumca veoma su zanimljivi, pogotovo jer je bitne korake napravio ovde u Srbiji. 

Počeci u Srbiji

Verovali ili ne, ali jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda Bred Pit verovatno danas ne bi bio to što jeste da nije bilo našeg proslavjenog snimatelja i reditelja Božidara Nikolića.

Božidar Nikolić otkrio je Breda Pita.
pritnscreen/youtube 

Čuveni lepotan je karijeru počeo filmom "Tamna strana sunca" i igrao rame uz rame za velikanima srpske kinematografije kao što su Milena Dravić, Sonja Savić i drugi...

Film je snimljen 1988, kao američka koprodukcija sa SFRJ i Kanadom, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović.

Inače, snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić jedan je od dobitnika jednog od najprestižnijih priznanja – Nagrade za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji, koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije.

Bred Pit je karijeru počeo srpskim filmom.
Shutterstock 

"Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u „Metro Goldvin Majeru“, i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. U najužem izboru bila su trojica glumaca, i tada nisam imao dilemu da li ću mu dati ulogu. Kada sam mu saopštio da je izabran, Pit je otrčao do travnjaka i počeo da skače od sreće i pravi kolutove. Početkom devedesetih, kada je Crvena zvezda harala Evropom, došao je u Beograd da me poseti. Odveo sam ga na utakmicu, ne sećam se tačno s kim je Zvezda igrala. Bio oduševljen kada je na “Marakani” video 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu", prisećao se poznati reditelj u intervjuu za “Pres”.

"Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, „Tamna strana Sunca“, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim", izjavio je on jednom prilikom.

Vreme koje je Pit proveo u Srbiji nije prošlo ni bez izlazaka na kultna mesta Beograda.

Glumac je naveći deo vremena provodio sa umetnikom Petrom Ilićem Ćirilom i to u kultnom SKC-u. Kako je Ćirilo otkrio kada su izlazili, Bred je "muvao" devojke na jedan neobičan način.

"Bred Pit je jedne godine blejao u SKC-u, doveo ga je Čarli Popović, doajen i papa za tehno muziku u našoj zemlji. Bred je blejao sa nama, bio je normalan dečko, jurio je ribe, kao napiše broj telefona i gađa ih, baci na sto", ispričao je Petar u emisiji "Zvezda je život".

Danas je doduše dovoljno samo da ih pogleda i njegove su, ali u ono vreme, izgleda da je i Bred morao da se pomuči baš kao i drugi obični momci.

Skromni počeci

Inače, glumac je rodom iz Oklahome, a onda suse kasnije njegov otac koji je posedovao firmu za prodaju kamiona, majka koja je po zanimanju pedagog i mlađi brat i sestra preselili u Springfild.

U ovom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Bred je trenirao golf, plivanje i tenis, učestvovao je u debatama, bio je i član glumačke sekcije, a u pauzama je fizikalisao, odnosno pomagao ocu.

Kasnije upisuje studije novinarstva, međutim, dve nedelje pre diplomiranja napustio je fakultet i preselio se u Los Anđeles gde je uzimao časove glume, sve dok 1987. godine nije započeo svoju karijeru. 

Neki od najpoznatijih filmova po kojima je danas poznat su: "The Curious Case of Benjamin Button", "Fight Club", "Ocean's Eleven", "Seven", "Snatch", "The Tree Of Life", "Burn After Reading", "12 Monkeys", "Interview With The Vampire: The Vampire Chronicles", "Inglourious Basterds" i mnogi drugi.

Nebrojeno puta proglašen je za "najseksepilnijeg čoveka na svetu", a gotovo da nema časopisa na čijoj se naslovnici nije našao barem nekoliko puta. Pored glume i humanitarnog rada osnovao je i producentsku kuću, a čak je jedno vreme želeo da upiše i arhitekturu s obzirom da ga to veoma zanima.

Svoje slobodno vreme danas provodi sa svojim buldogom Žakom i često se bavi vajarstvom, i naravno, "ratuje" sa bivšom suprugom na sudu, iako se svi nadaju da će svemu tome ipak uskoro doći kraj.

Ljubio lepotice

Ljubio je brojne lepotice, od kojih su neke Gvinet Paltrou, Robin Givens, Džulijet Luis, Đina Dejvis, Sinita, Džil Šolen, E.G. Daily, Kristina Eplgejt, Jitka Pohlodek, a onda je u njegov život ušla Dženifer Aniston i sve se promenilo. Upoznali su se 1998. a već sledeće godine ju je zaprosio.

Afera sa Džoli

Par se venčao 2000. u Malibuu, međutim, samo pet godina kasnije, par je otkrio da se razvodi. Razlog je bila afera sa Anđelinom Džoli koja je Dženifer slomila srce.

Dženifer Aniston je slomila afera Breda Pita.
FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia 

Par je pokušavao i da se ostvari u ulozi roditelja, a sa pucanjem braka, i želje zvezde "Prijatelja" da postane majka pale su u vodu. 

Javnost je tada stala na stranu Anistonove koja je bila miljenica publike, te ne čudi što su mnogi pomislili godinama kasnije, nakon dodele Oskara kada mu je oduševljeno aplaudirala da postoji mogućnost da će se pomiriti. Međutim, oboje su saglasni da je sve to daleko iza njih.

Mnogi su mislili da će se Bred i Aniston pomiriti.
Emma McIntyre / PictureLux / Profimedia 

Inače, nije dugo trebalo da Bred i Anđelina postanu glavni "it" par. Emocije između njih javile su se na setu filma "Gospodin i Gospođa Smit", a ostalo je istorija. 

Anđelina je već bila majka Madoksa i Zahare koje je usvojila dok je bila u odnosu sa Bilijem Bobom Torntonom. Njih je Bred zvanično usvojio, a potom su zajedno usvojili i Paksa.

Bred Pit se zaljubio u Anđelinu na setu.
Shutterstock 

Nakon toga, Bred i Anđelina dobili su ćerku Šajlo, za koju se dugo pričalo da je transrodna, a potom i blizance Noksa i Vivien.

Bred i Anđelina dobili su blizance.
Most Wanted Pictures, Inc. / Most Wanted Pictures / Profimedia 

Nažalost, problemi su se ređali, a toksični odnos prerastao je u svađu koja traje godinama i u kojoj najviše trpe deca.

Bred dugo nije video decu koju ima sa Anđelinom.
- / Backgrid USA / Profimedia 

Bred navodno duže vreme nije video nikoga od naslednika, a najstariji Madoks navodno je skinuo njegovo prezime nakon svađe u avionu koja je kulminirala nasiljem.

Bred i dalje pokušava da dobije starateljstvo nad decom, a da li će Anđelina popustiti, ostaje da vidimo. 

Bonus video:

POZNATO TV LICE O BRED PITU: Glumac uživo uopšte nije šarmantan Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!