Svet nervozno prati neizvesno finale Vimbldona u kojem su sa jedne strane veteran tenisa Novak Đoković, a sa druge, mladi Karlos Alkaraz željan dokazivanja

Očekivano, ovaj veliki događaj prate milioni pred malim ekranima, i hiljade na tribinama među kojima su i brojne slavne ličnosti.

Uz predstavnike britanske kraljevske porodice, na čelu sa Kejt Midlton, koja je pokroviteljka Vimbldona, tu su i pevači i holivudski glumci, a među njima i jedan od najpopularnijih – australijski glumac Hju Džekmen.

On je pred početak meča podelio fotografije i otkrio ko je njegov favorit. "Više sam nego uzbuđen jer sam tu da navijam za Novaka Đokovića", poručio je šarmantni glumac.

Australijski superstar koji je često meta javnosti zbog braka sa 13 godina starijom glumicom, koju su često vređali zbog razlike u godinama i nazivali "najružnijom srećnicom", više puta je u prošlosti javno bodrio srpskog tenisera i isticao da je njegov fan i navijač. On je neretko navijao za njega s tribina, delio je Novakove fotografije i snimke i nikad nije krio svoje divljenje prema Đokoviću.

Hju Džekmen obožava Novaka Đokovića.
Twitter/REALHUGHJACKMAN 

Pre nekoliko godina ga je i javno pozvao da igra protiv njega. "Da li je neko za tenis? Kad kažem "neko", mislim na tebe, Novače Đokoviću", našalio se glumac.

Pored Džekmena, na tribinama su i Bred Pit koji je pratio meč sa najvećom pažnjom, Danijel Krejg i Rejčel Vajs, glumački i bračni par, Džejms Norton i Imogen Put, kao i teniser Endi Marej, Ema Votson, Endrju Garfild, Tom Hidelston, Popi Delavinj, i mnogi drugi. 

Pažnju mnogih ukrao je i mladi princ Džordž koji je u kraljevskoj loži sedeo sa sestrom Šarlot. On je prošle godine prvi put bio na Vimbldonu i tada je istakao da navija upravo za srpskog tenisera. 

"Ovo ti je prvi put? Jeste, zar ne?", pitala je Kejt sina, a on je odgovorio potvrdno. Iako je oklevao da i sam odgovori na pitanje novinara britanskog Telegrafa koga će podržavati, u pomoć mu je uskočio otac koji mu je došapnuo: "Đoković", a zatim dodao: "Videćemo koliko će trajati. On će podržavati pobednika".

Bonus video:

Novak Đoković slavi sa timom  RTS/screenshot

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!