Brojne poznate inostrane ličnosti napustile su nas tokom 2022. godine. Talentovani glumci i muzičari, dizajneri preminule su tokom 2022. godine i iza sebe ostavili pregršt filmova, pesama i sećanja...

U nastavku vas podsećamo ko nas je sve napustio...

Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta preminula je u septembru 96. godini životaBila je monarh 15 kraljevskih zemalja Komonvelta i vrhovni poglavar Crkve Engleske.

Kraljica Elizabeta II je 2022. godine proslavila platinasti jubilej - 70 godina vladavine, a na slavlju koje je održano u junu iste godine zabeleženo je jedno od njenih poslednjih javnih pojavljivanja.

kraljica elizaneta preminula je u 96. godini
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Olivija Njutn Džon

Zvezda "Briljantina", Olivija Njutn-Džon avgustu je izgubila bitku sa rakom dojke. Tužne vesti otkrio je njen suprug koji je zamolio za privatnost, dok se od čuvene glumice na mrežama opraštaju brojne kolege i prijatelji.

Četvorostruka dobitnica nagrade Gremi koja je sedamdesetih godina osvojila publiku izgledom devojke iz komšiluka, a osamdesetih je iznenadila provokativnim i seksipilnim odevanjem, pokazala je da se iza njene vesele spoljašnjosti krije snažna žena koja je proživela teška životna iskušenja. Devedesetih godina prošlog veka Oliviju Njutn - Džon zadesile su brojne nevolje: bankrot, smrt oca i voljenog kumčeta koje je obolelo od kancera, njena vlastita bitka sa rakom dojke, raspad jedanaestogodišnjeg braka, te nestanak voljenog partnera.

olivija njutn džon umrla je od raka
Shutterstock 

En Heč

Proslavljena glumica En Heč je preminula u 53. godini. En Heč je izazvala dva sudara u Kaliforniji i tom prilikom je u nesreći zadobila teške opekotine.

Vest o smrti glumice saopštila je njena prijateljica Nensi Dejvis na Instagramu, a zatim i njena porodica potvrdila njena za Gardian da je En isključena s aparata.

En Heč bila je poznata po burnom životu i ulogama u nekim prepoznatljivim ostvarnejima. Glumica je dugo bila u vezi sa čuvenom voditeljkom Elen Deženeris, nakon čega se udala i rodila dvoje dece, a onda i razvela.

en heč umrla je od posledice saobraćajne nesreće
Shutterstock 

Šarlbi Din

Glumica Šarbli Din preminula je u 32. godini posle "iznenadne bolesti", kako je saopštila glumičina porodica.

Glumičin brat je tek nedavno otkrio da je njegova sestra 2009. godine imala "veoma tešku saobraćajnu nesreću", nakon koje je imala slomljena kičma i rebra, a morala je da joj se odstrani slezina, što je možda imalo veze sa onim što se dogodilo. "Činjenica da nije imala slezinu mogla je da doprinese tome da nije mogla da se izbori s bolešću", rekao je on.

šarlbi je umrla u 32 godini
R4924_italyphotopress / imago stock&people / Profimedia 

Kirsti Eli

Slavna glumica Kirsti Eli preminula je 2022. u 72. godini od raka, s kojim se borila kratko vreme. Vest o smrti potvrdila je njena porodica a među prvima se oprostio Džon Travolta, koji je glumio se njom u filmovima koji su joj doneli svetsku slavu - "Look who's talking".

Reper Tejkof

Američki reper Tejkof član grupe "Migos", ubijen je u novembru u Hjustonu u Teksasu. Tejkof je ubijen u kuglani, gde se nalazio sa svojim ujakom i kolegom iz benda Kvavom.

Migosi su bili jedna od najuticajnijih grupa svoje generacije, pioniri stila repovanja poznatim kao "Migos flov".

Maxi Jazz

Muzičar Maxi Jazz preminuo je u snu, u 66. godini života. Bio je frontmen benda "Faithless" koji se pojavio na muzičkoj sceni 1995. godine, a hit "Insomnia" je za kratko vreme zaludeo svet. 

Aron Karter

Aron Karter (34), popularni reper i glumac, pronađen je u novembru mrtav u subotu u svojoj kući u Кaliforniji.Aron je inače rođeni brat Nika Kartera koji se proslavio u bendu "Backstreet Boys". Svojevremeno se govorilo da će ga Aron nadmašiti, jer je sa uspešnom pevačkom karijerom krenuo još kada je imao 9 godina. Slavu su mu donela pojavljivanja na Nickelodeonu, ali i Disney kanalu, a njegov prvi album bio je veoma popularan među tinejdžerima.

Često je hapšen zbog brze vožnje, kao i upotrebe opijata, a kako je njegova slika u javnosti bila sve gora, tako je manjkalo i ponuda za poslove. 2013. godine proglasio je bankrot, ali je uspeo da podmiri sva dugovanja već 2014. godine.

aron karter umro je u 34 godini
KWKC/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Robi Koltrejn

Glumac Robi Koltrejn, koji je tumačio lik Hagrida u filmovima o Hari Poteru, preminuo je u 73. godini u oktobru mesecu. Najpoznatiji je bio po ulogama Rubijusa Hagrida u serijalu filmova Hari Poter i Valentina Žukovskog u filmovima „Zlatno oko“ i „Svet nije dovoljan“ iz serijala filmova o Džejmsu Bondu.

Ivana Tramp

Ivana Tramp preminula u julu u 73. godini života. Nju su našli bez svesti u njenoj kući u Njujorku, i to samo nekoliko sati pre nego što je imala zakazan termin u frizerskom salonu. Ona je svoje poslednje sate provela spremajući se za dugo očekivani odlazak u Sen Trope, a vest o njenoj smrti podelio je njen bivši suprug Donald.

Tramp je imao troje dece sa svojom bivšom suprugom, sa kojom se oženio 1977. i razveo 1992. godine, a svoju prvu ženu je opisivao kao '"lepu, neverovatnu" ženu. Ivana je do samog kraja živela boemski, punim plućima.

ivana tramp umrla je u julu 2022 godine
Adam Scull/PHL/MPI / Capital pictures / Profimedia 


Rej Liota

Slavni glumac Rej Liota preminuo u snu u 68. godini života u maju. Samo par dana ranije, on je najavio veliki projekat na kom je trebalo da učestvuje, a kada je poslednji put snimljen u javnosti, početkom meseca, delovao je zdravo i okretno.

Slavna zvezda pronađena je mrtva u hotelskoj sobi u Dominikanskoj Republici gde je snimao film "Dangerous Waters". Iza sebe je ostavio verenicu Džejsi Nitolo sa kojom je uskoro trebalo da se venča i ćerku Karsen.

rej liota umro je u maju 2022 godine
Shutterstock 

Čelsi Krist

Svet je bio u šoku kada je stigla vest da je bivša Mis Amerike Čelsi Krist 30. januara skočila sa zgrade u kojoj je živela i izvršila samoubistvo.

Poznata manekenka, koja se bavila i advokaturom, a radila je i kao dopisnik zabavne emsiije "Extra", a po njenim društvenim mrežama niste mogli da zaključite da je ikada imala problem sa depresijom ili slično.

Policija je u njenom stanu pronašla poruku u kojoj je pisalo da želi svu imovinu da ostavi svojoj majci, ali nije bilo objašnjenja postupka, ni oproštajne poruke, prenosi "Daily Mail".

Tijeri Mugler

Tijeri Mugler preminuo je u 74. godini u januaru 2022. Vest o smrti dizajanera koji je oblačio najveće svetske face i čije su parfeme nosile žene širom sveta potvrđena je na zvaničnom nalogu njegove modne kuće.Mugler je bio omiljeni dizajner svetske šoubiznis elite, i njegove kreacije nosile su glumice, pevačice...

Penzionisao se pre nekoliko godina ali je napravio izuzetak 2019. kako bi obukao Kim Kardašijan za Met gala veče.