Opet je „mokra haljina“ uspela da napravi pometnju u modnim krugovima, a "wet look" kose viđamo najčešće na modnim pistama, editorijalima i crvenom tepihu, a sve češće i na gradskim ulicama pogotovo za večernje prilike.

Kada pomislimo na mokar izgled, verujemo da svima prvo pada Kim Kardašijan na pamet. Ima i veliki razlog zašto. Naime ona je bila glavna zvezda Met Gale 2019. godine u pripijenoj haljini s kristalima zbog koje je izgledala kao da je tek izašla iz mora, a tom prilikom činilo nam se da je prva donela takav look na scenu.

zendaja u veneciji
IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Zasigurno se to ispostavilo tačnim pre nekoliko dana kada je i glumica Zendaja ponela mokru haljinu, ali moramo vas iznenaditi da je ovakav izgled donet još u eri Marije Antoanete.

Prema narodnim pričama, žene su se dugo žrtovale i potapale haljine u vodu kako bi zaista bile mokre zbog mode koja se tada nosila. Ipak, iz ovoga nije izašlo ništa dobro. Tzv. bolest muslina odnosi se na veliki broj smrtih slučajeva žena širom Evrope, posebno u Francuskoj, koje su umirale zbog posledica upale pluća početkom 19. veka, nakon nošenja mokrih haljina čak i hladnim vremenskim uslovima.

adrijana lima sa mokrim loknama
Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

I Adrijana Lima, koja se pojavila na festivalu u Veneciji sa novim dečkom, takođe 2019. godine nije odolela wet hair look-u. Za 36. po redu MTV VMA dodelu nagrada Adrijana se odlučila za mokre lokne, šminku i priprijenu providnu haljinu sa štrasom koja je odavala utisak "mokrog izgleda".

Ipak, kraljica mokrog izgleda danapnjice je svakako Kim koja je mokrim loknama plenila na crvenom tepihu dok je pozirala u midi haljini u boji kože koja je imala vešto prišivene delove kristala, pa je odavala utisak kao da se sa nje slivaju kapljice.

kim kardasijan u mokroj haljini
Gregory Allen / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Cilj je bio da Kim izgleda kao da je tek izašla iz vode, a njen seksi mokri look naišao je na pozitivne reakcije.

Bili su potrebni meseci priprema, planiranja do najsitnijeg detalja, da bi haljina koju je Kim Kardašijan nosila na gala večeri Metropolitenskog muzeja umetnosti 2019. godine, ostavila utisak. Vredelo je jer se o njenoj „mokroj haljini“ govorilo mesecima.

Ipak, sve to palo je u vodu kada se sinoć na crvenom tepihu u Veneciji pojavila američka pevačica i glumica Zendaja. Lepa glumica blistala je u dugoj haljini u boji kože koja je bila pripijena uz telo, a zbog materijala od kog je napravljena odavala je utisak kao da je mokra. Ipak, wet hair look je zaista bio mokar.

zendaja u mokroj haljini
IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia