Vest o iznenadnoj smrti mlade glumice Šarlbi Din, koja je preminula u 32. godini posle "iznenadne bolesti", kako je saopštila glumičina porodica, šokirala je fanove. Šarlbi je preminula u avgustu ove godine, a uzrok njene smrti je tek sada otkriven.

Ubrzo nakon vesti o njenoj smrti, njen brat Aleks Džejkobs otkrio je neke detalje njene iznenadne bolesti i prerane smrti za časopis Rolling Stone.

Čarlbi Din.
Instagram 

Ispričao je da je glumica, sa svojim verenikom Lukom Volkerom, boravila u Njujorku kada je počela da oseća "neke manje simptome" koji su je dovoljno zabrinuli da zamoli verenika da je odvede u hitnu pomoć. Samo nekoliko sati kasnije bila je mrtva.

„Bukvalno sve se dogodilo istog dana: imala je glavobolju, otišla je da spava, probudila je dečka i zamolila ga da ide sa njom u bolnicu“,rekao je njen 21-godišnji brat.

Rekao je i da je njegova sestra 2009. godine imala "veoma tešku saobraćajnu nesreću", nakon koje je imala slomljena kičma i rebra, a morala je da joj se odstrani slezina, što je možda imalo veze sa onim što se dogodilo. "Činjenica da nije imala slezinu mogla je da doprinese tome da nije mogla da se izbori s bolešću", rekao je on.

Mnogo se spekulisalo o uzroku njene smrti, a sada su objavljeni rezultati obdukcije, a mrtvozornik iz Njujorka je za magazin People potvrdio da je 32-godišnja glumica umrla od bakterijske sepse, što je, kako oni navode "komplikacija uzrokovana uklanjanjem slezine".

Otkriven razlog smrti glumice.
Instagram 

Sepsu od koje je Šarlbi umrla izazvala je bakterija poznatu kao Capnocytophaga, koja se, kako kažu, često nalazi u ustima ljudi, pasa i mačaka. Bakterija može da uđe u krvotok, što dovodi do infekcija u različitim delovima tela, a najugroženiji su ljudi sa oslabljenim imunitetom, u ovom slučaju zbog toga što je glumici odstranjena slezina.

Puni rezultati obdukcije nisu objavljeni, tako da se ne zna šta je tačno izazvalo infekciju Šarlbi Din, ali je lekar njenu smrt proglasio nesrećnim slučajem.

Podsetimo, Šarlbi je rođena u Kejptaunu 5. februara 1990. godine. Ostvarila se ulogama u filmovima 'Death Race 3: Inferno', 'Don't Sleep', 'Spud', 'Porthole'.

Jedna od najpoznatijih uloga joj je bila u filmu 'Triangle of Sadness', gde se pojavila uz glumce Vudija Harelsona i Harisa Dikinsona, igrala je manekenku koja putuje svetom visoke mode. Film je prvi put prikazan na Kanskom filmskom festivalu u maju i osvojio je Zlatnu palmu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!