Tom Kruz je jedan od najpoznatijih glumaca na svetu i njegovo ime je poznato u svim krajevima planete, a osim po ulogama poznat je i po burnom ljubavnom životu, ali i povezanosti sa sajentologijom, koja mu je, kako se godinama piše, u velikoj meri uticala na privatni život, a koštala ga je nekih veza.

Glumac se ženio tri puta, a sva tri njegova braka su povezana sa sajentologijom. Njegova prva supruga, Mimi Rodžers, bila je ta koja ga je uvela u svet ove bizarne religije. Posle nje se oženio glumicom Nikol Kidman, a mnogo se pisalo o tome kako se njihov brak raspao zbog sve većeg pritiska sajentološke crkve, a Tom je navodno protiv nje okrenuo i njihovu usvojenu decu, koja su se takođe pridružila kultu.

Mimi Rodžers je prva supruga Toma Kruza.
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Njegova treća supruga, Kejti Holms, ni danas ne govori o njihovom razvodu, a kako je komentarisala bivša sajentološka glumica Li Remini, to je zato što je sajentolozi ucenjuju starateljstvom nad njihovom sada 16-godišnjom ćerkom Suri Kruz.

„Stalno sam se pitala zašto Kejti Holms ili Nikol Kidman nisu progovorile. Valjda su ih naterali da potpišu ugovore koji im to zabranjuju. Verujte mi, Kejti nije dozvoljeno da ide sa mnom na ručak, a bile smo bliske prijateljice. Strahuje da će izgubiti starateljstvo nad Suri. To je stvarno bolesno", rekla je Li u intervjuu.

Treća supruga Toma Kruza bila je Kejti Holms.
GIULIO NAPOLITANO / AFP / Profimedia 

Pored ove tri veze koje su prerasle u brakove, Tom Kruz  je bio u vezi sa još jednom holivudskom zvezdom, Penelopom Kruz, a piše se da je sajentologija kumovala njihovom razvodu posle tri godine veze.

Tom i Penelopesu se upoznali na snimanju filma „Vanilla Sky“ iz 2000. Tom je u filmu igrao milionera koji se zaljubio u Sofiju, lik koji je tumačila Penelope Kruz.

Čini se da su iskre planule i među glumcima, iako je Tom tada još uvek bio u braku sa Nikol Kidman, od koje se razveo sledeće godine, a nedugo nakon razvoda počeo je da se pojavljuje sa Penelopom. Mnogi su u to vreme spekulisali da je njihova veza počela dok je Tom još bio u braku, ali je on to negirao.

„Nikada se nisam zaljubio u nekoga sa kim radim. To bi se uvek dešavalo kasnije", rekao je u intervjuu.

Iako se ne zna tačno kada je njihova veza počela, glumački par je zvanično zajedno proveo tri godine, od 2001. do 2004. godine.

Tom i Penelopa Kruz bili su u vezi 3 godine.
Shutterstock 

Tom je navodno bio toliko lud za njom da je planirao da je zaprosi, ali nije sve išlo po planu. Naime, iako je par držao intimu podalje od očiju javnosti, strani mediji pisali su o tome kako Tom ima problema da svoju voljenu uklopi u svoju porodicu i kako je njegova deca ne prihvataju. Penelope je, s druge strane, navodno bila besna što se Tom redovno čuje sa Nikol. Trešnja na vrhu bila je njegova veza sa sajentologijom, u koju je pokušao da uvuče.

„Tom je apsolutno planirao da zaprosi Penelopu i otvoreno su razgovarali o braku tokom tri godine koje su proveli zajedno. On je bio ludo zaljubljen u nju i nadao se da će život provesti zajedno, a ona je isto osećala", rekao je izvor blizak bivšem paru za Radar magazin.

"Penelope je, međutim, odlučila da prekine vezu jer je smatrala da je sajentološka crkva „treći točak“ u njihovoj vezi. Penelope nije imala ništa protiv sajentologije, ali to jednostavno nije bilo za nju. Divila se Tomovoj posvećenosti, ali zbog toga nije bila spremna da se odrekne života", istakao je izvor.

Zvanično objašnjenje je bilo da njihova veza jednostavno više ne funkcioniše.

„Ostali su dobri prijatelji i često se druže. Nije bilo treće osobe“, rekli su Penelopini predstavnici medija.

Na ljubavni život Toma Kruza najviše je uticala sekta.
TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Penelope je nakon rakida lepo govorila o Tomu.

„On je jako dobar čovek i ja sam bliska sa celom njegovom porodicom, uključujući i njegovu decu. Volim njegovu decu, njegovu mamu i celu njegovu porodicu, on je divan čovek. Ljudi koji su bili fini prema meni, oni su nedodirljivi. Veoma sam lojalna ljudima koji su mi nešto značili i bili ljubazni prema meni", rekla je Penelope u intervjuu dve godine nakon raskida sa glumcem.

Nakon raskida sa Penelopom, Kruz nije dugo čekao da pronađe novu ljubav. Godine 2005. započeo je vezu sa 16-godišnjom glumicom Kejti Holms, koja je zbog njega prešla na sajentologiju, što je Penelope odbijala. Sledeće godine dobili su ćerku Suri, a razveli su se 2011.

Penelope je u srećnoj vezi od 2007. sa kolegom Havijerom Bardemom za kojeg se udala 2010. i sa kojim ima dvoje dece, ćerku Lunu i sina Lea.

Penelope je u srećnoj vezi od 2007. sa kolegom Havijerom Bardemom.
Shutterstock 

Tomu je, navodno, Sajentološka crkva pokušavala da pronađe odgovarajuće partnerke, o čemu je jedan od njih otvoreno progovorila nakon što je napustila kult. Ispitivali su je, tvrdi o svemu u njenom životu, a navodno ju je nedelju dana kasnije pozvala osoba bliska Kruzu sa dodatnim pitanjima o „projektu“ na kojem radi.

„Njegovo ispitivanje je brzo postalo neprijatno. Pitao me je da li sam u prošlosti bila seksualno devijantna, da li sam ikada imala homoseksualna iskustva, da li sam perverzna, da li volim trojke. Hteo je da se uveri da je moj seksualni dosije čist. Nisam se usudila da odgovorim na njegova pitanja jer je bio veoma strog", objasnila je.

Zatim je usledilo zatišje, sve dok nekoliko godina kasnije nije videla intervju sa rediteljem i bivšim sajentologom Polom Hagisom, koji je priznao da je nekoliko žena u prošlosti bilo na audiciji za ulogu supruge Toma Kruza. Tada joj je sve bilo jasno.

„To je upravo proces kroz koji sam prošla“, pomislila je.

„Počeo je da izlazi sa Kejti Holms u aprilu, pa su možda želeli rezervni plan ako stvari ne uspeju. To je imalo smisla. Ništa ne prepuštaju slučaju kada je u pitanju Tom Kruz", rekla je.

Još fotografija Toma Kruza sa bivšim ljubavima pogledajte u galeriji:

Shutterstock Sve ljubavi Toma Kruza.