Tom Kruz je danas jedan od najvećih zagovornika sajentologije. Toliko je ekstreman u svojim verovanjima da je dozvolio i da rođenu ćerku ne viđa godinama, a usvojenu je posvađao sa bivšom suprugom Nikol Kidman, zbog čega su tek nedavno obnovile kontakt.

Zbog njegove bizarne posvećenosti Sajentološkoj crkvi, Tom nije u kontaktu ni sa Kejti Holms, a isti je scenario i za svaku njegovu bivšu devojku. Međutim, malo ko zna da je pre Kidman i Holms, Kruz bio u braku sa još jednom glumicom, Mimi Rodžers, a upravo mu je ona bila ulaznica za kult koji će postati zvezda vodilja njegovog života.

Tom Kruz i Mimi Rodžers u braku su bili od 1987. do 1990. godine.
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Mimi i Tom u braku su bili od 1987. do 1990. godine, a ona je zparavo bila odgajana po sajentološkim verovanjima i pravilima. Ironija je u tome što iako je odrasla na taj način, i uvela Toma u sajentologiju, danas više nema nikakve veze sa ozloglašenom "crkvom", što je poprilično neočekivano nakon svega.

Nakon razvoda od Kruza, ostala je upamćena njena izjava za magazin "Playboy" kako je on mislio da mora da bude u celibatu da bi "održao čistoću svog alata".

Inače, njih dvoje upoznali su se na večeri tokom snimanja "Top Gun-a", filma kojim se i proslavio u Holivudu, a kako je kasnije izjavio, istog trenutka osetili su iskrice i "pali" jedno na drugo. Njih dvoje su nakon samo nekoliko meseci veze počeli sa pričom o braku, te su u maju 1987. godine u tajnosti rekli sudbonosno "da". Navodno, jedino dvoje ljudi koji su bili sa njima na tajnom venčanju bili su Kruzova majka i njegov kum Emilio Estevez.

Nažalost, usledio je kraj već 1990. godine, a nekadašnji par rekao je dve različite priče o detaljima raskida. Sa jedne strane provlačili su se navodi da je Rodžersova bila ljubomorna na Kruzovu karijeru koja je krenula više nego uzlaznom putanjom. Takođe, pojavile su se i spekulacije da je razlika od 6 godina bila presudna, s obzirom da je Mimi bila ta koja je starija.

Ipak, kada se saznalo da se razvode, par je izdao veoma konfuzno saopštenje za javnost. "Iako je u našem braku bilo pozitivnih aspekata, bilo je nekih problema koji se nisu mogli rešiti čak ni nakon što smo radili na njima neko vreme", rekli su tada.

Međutim, Rodžersova je kasnije otkrila za Plejboj da je jedan od problema bio i to što je Tom želeo da postane monah.

"Pa, evo prave priče. Tom je ozbiljno razmišljao da postane monah. Barem u tom vremenskom periodu, izgledalo je kao da se brak ne uklapa u njegove sveukupne duhovne potrebe", rekla je tada.

Inače, Mimi je danas udata za filmskog producenta Krisa Siafa s kojim ima dvoje dece. I dalje se aktivno bavi glumom, a trenutno igra glavnu ulogu u novoj seriji "Bosch: Legacy". Sajentologiju je ostavila iza sebe, a tokom godina retko se mogla videti u javnosti.

Mimi Rodžers trenutno igra u seriji "Bosch: Legacy".
printscreen/youtube 

Sada se prvi put pojavila na javnom događaju, tačnije na dodeli nagrada "Gracie", gde je svojim dolaskom izazvala veliko interesovanje.

Mimi Rodžers nedavno se prvi put pojavila u javnosti nakon dužeg vremena.
Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia 

66-godišnja glumica i dalje izgleda veoma lepo, i i dalje je aktivna u svetu glume, mada je prethodnih godina bila angažovanija u pozorištu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!