Ove se godine prvi put dogodilo da su dva bračna para bila nominivana za Oskar. Jedan od parova bili su Penelope Kruz i Havijer Bardem (53). Nažalost, kući su otišli bez zlatne statue.

Kako je počela ljubavna priča Havijera i Penelope?

Ljubav između dvoje glumaca razvijala se godinama. Naime, Penelope i Havijer poznavali su se više decenija nego što je njihova veza postala romantična. Par se upoznao na snimanju filma ‘Šunka, šunka’ iz 1992., a ponovo su se sreli na snimanju filma Vudija Alena ‘Vicky Cristina Barcelona’ iz 2008. godine.

"Da li je bilo hemije? Naravno! Dovoljno je da pogledate film, on je dokument te hemije, ostvarenje koje ćemo pokazivati deci i unucima. Privlačnost je postojala od starta, ali ona je bila maloletna. Imala je tek 16 godina kada smo snimali, a ja 21, te se ništa nije moglo ni desiti. Bilo je vrlo hrabro od njenih roditelja da joj daju da u tako mladim godinama snimi jedan vrlo provokativan film pun eksplicitnih scena seksa. Kada bi moja ćerka meni donela u toj dobi takav scenario, nema tih para zbog kojih bi joj dozvolio da snima taj film. Nema šanse", ispričao je Bardem.

Havijer i Penelope važe za jedan od skladnijih brakova u Holivudu
Shutterstock 

Ljubavne iskre počele su nakon tog drugog susreta jer su ubrzo počeli da izlaze. U tajnosti su se venčali 2010., a ubrzo nakon toga poželjli su dobrodošlicu sinu Leu 2011. i ćerkici Luni koja je rođena 2013. godine.

Međuti, nisu sarađivali samo na ta dva filma. Iza njih je nekoliko filmskih ostvarenja zbog kojih su i prozvani najharizmatičnijim parom na filmskom ekranu. Godine 2018. izišao je film ‘Voleći Pabla’ u kojem Penelope glumi Virdžiniju Valejo, poznatu kolumbijsku novinarku i televizijsku voditeljku koja je imala aferu s Pablom Eskobarom, najozloglašenijim dilerom droge. Pabla je u tom filmu glumio niko drugi nego Havijer. Da im drama s elementima trilera dobro leži, dokazali su i filmom ‘Svi znaju sve’ iz 2018., a verujemo da to neće biti poslednji film na spisku njihovih zajedničkih projekata.

Havijer i Penelope imaju sina i ćerku
Shutterstock 

Lepotica koja nije žurila da se skrasi

Što se tiče njihova ljubavnog odnosa, glumica se osvrnula na početak veze sa suprugom u časopisu "Marie Claire" iz februara 2019. godine.

'Znate da je to početak nečega, ali ne znate čega tačno', rekla je Penelope i napomenula da nije žurila da se smir u životu, iako joj je to uvek bio jedan od ciljeva.

'Moj život je... drukčiji. Ali to je život kakav sam oduvek želela. Kad sam imala četiri ili pet godina, već sam glumila u svojoj glavi, a likovi u mojim igrama uvek su bili majke. Stvarno sam želela biti majka, od kada znam za sebe. Ali učinila sam to kad sam osetila da je pravo vreme. Pravo vreme, ali i prava osoba', rekla je tada.

Penelope i Havijer upoznali su se kada je glumica bila maloletna
Shutterstock 

Bila je maloletna pri prvom susretu

‘Šunka, šunka’ svakako nije bio pravi trenutak jer je Penelope tada imala samo 16 godina, a uloga Silvije bila je njena prva filmska uloga. Havijer, njen prvi filmski partner, bio je u ranim dvadesetima, a premda je odmah osetio hemiju prema Penelope, kao i ona prema njemu, pravi gospodin kakav jeste bio je odlučan u nameri da se između njih tada ništa ne dogodi.

Kada su se sreli na snimanju filma ‘Vicky Cristina Barcelona’, odmah im je bilo jasno da privlače jedno drugo, ali oboje su se bojali da učine prvi korak kako ne bi ugrozili profesionalni odnos. Međutim, strast više nisu mogli držati pod kontrolom na posljdnjem snimanju pa su si na zabavi koja je usledila nakon toga priznali osećaje.

Doduše, Havijer je u jednom intervjuu priznao da su ga mučile scene u kojima se njegov lik raspravlja s Penelopinim likom jer nije znao bi li mogao izići na kraj s njom ako se pokaže da je jednako strastvena i u pravom životu.

Ipak, tu tačku spoticanja u svom odnosu su lako rešili. Uostalom, sada imaju porodicu i mnogo su mudriji nego kada su se tek upoznali.

Život im se promenio

'Život se promenio. Sazreli smo. Sve je drugaćije kada imate porodicu. To je prioritet, kao što i treba biti. Nismo izuzetak. Trudimo se koliko možemo, ali shvatamo i to da nivo truda u odnosu zavisi i o potrebama koje oboje imamo. Važno je da vas ne zbuni fikcija. Fikcija je fikcija, stvarnost je druga priča', rekao je Bardem 2019. za časopis "Vulture".

Tada je priznao i da se njegov pristup glumi s Penelope vremenom promenio te da sada i on lakše može razlikovati fikciju od stvarnosti u njihovu odnosu.

'Kada ste mlađi, a radili smo zajedno mnogo puta, skloni ste zameniti jedno s drugim ili ih mešati. Više to ne radim. Ona ovo shvata na isti način', rekao je Havijer.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!