Osim što dbor izgledaju i poseduju neverovatan talenat, oni takođe imaju i inteligenciju iznad proseka. Neke poznate ličnosti su završili i nekoliko fakulteta, a neke su i članovi Mense. Pogledjate u nastavku koje holivudske zvezde važe za najpametnije...

Ešton Kučer  - 160

Ešton Kučer izgubio je srednjoškolsku stipendiju kada je kao svojevernu neslanu šalu, izveo provalu u svoju srednju školu. Upisao je Univerzitet u Ajovi, ali ga je napustio u 19. godini, i posvetio se manekenstvu. Osim glume bavi se i pametnim investiranjem - u kompanije kao što su “Erbeenbe”, “Sptifaj” i “Forskver”.

Ešton Kučer ima IQ 160
Jevone Moore / Splash / Profimedia 

Kventin Tarantino - 160

IQ ovog poznatog režisera je 160, po čemu ne zaostaje za fizičarem Stivenom Hokingom. Uprkos inteligenciji nikad, međutim, nije posebno voleo školu, osim časova istorije, “jer su na neki način bili kao filmovi”. Zbog toga je školovanje prekinuo već u srednjoj školi, da bi se posvetio stvaranju nekih od najčuvenijih i najviše nagrađivanih filmova svih vremena, kao što su “Ulični psi”, “Petparačke priče”, “Ubiti Bila”, i drugi.

Kventin Tarantino takođe ima IQ 160
Shutterstock 

Met Dejmon - 160

Studirao je na Harvardu ali je fakultet napustio kako bi se posvetio glumačkoj karijeri, u čemu je i uspeo.

Met Dejom ima IQ 160
Shutterstock 

Silvester Stalone - 160

Mišićav, talentovan i inteligentan. Ovaj glumac se za dobrim razlogom nalazi na ovoj listi. Njegov koeficijen i nteligencije iznosi 160.

Silvester Stalone ima IQ takođe 160
Maciel-Ngre / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sindi Kraford - 154

Ona definitivno ima sve, savršen izgled i natprosečnu inteligenciju. Sindi je bila odličan đak u srednjoj školi i primljena je na Nortvestern univerzitet. Ipak, od studiranja je odustala zbog karijere.

Manekenka Sindi ima IQ 154
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia 

Šeron Stoun - 154

Poznata glumica Šeron Stoun primljena je na univerzitet Edinboro kada je imala 15 godina a njen koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je takođe član Mense.

Šeron Stoun takođe
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Madona - 140

Slavna pevačica Madona zbog svojih postupaka odaje utisak ne baš previše bistre osobe, ali rezultat njenog IQ testa pokazuje drugačije.

Madona ima IQ 140
Instagram 

Šakira - 140

I Šakira može da stane rame uz rame sa Madonom kada je inteligencija u pitanju. Bila je veoma dobar đak, ali zbog lubavi prema muzici nikada nije upisla fakultet. Njen koeficijent inteligencije iznosi 140.

Šakira takođe ima IQ 140
Shutterstock 

Natali Portman 140

Natali u svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnika do balerine. Ne samo da je ekstremno talentovana za glumu, već je i završila osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Takođe je pohađala kurseve u Jerusalimu.

Natali Portman je još jedna dama koja ima IQ 140
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!