Lik Beson jedan je od najpoznatijih francuskih reditelja koji je veoma cenjen i van granica svoje zemlje. Njegov film "Profesionalac" ušao je u klasike filmske umetnosti, a malo ko zna na čemu je film zaista zasnovan.

Uznemirujići detalji iz Besonovog privatnog života o vezama s maloletnim devojkama, nisu toliko poznati. Na jezivu istoriju njegovih odnosa podsetio je Tviter. Prenosimo thread „Women’s Voices“ u celosti.

Lik Beson je upoznao Majven Le Besko kada je imala 12 godina. Venčali su se kada je ona imala samo 15 godina, a rodila je njihovo dete sa 16. Film „Profesionalac“ je zasnovan na njihovoj vezi.

Beson je napustio Majven tri godine kasnije zbog Mile Jovović tokom snimanja filma „Peti element“. Mila je imala 19 godina.

„Za mnoge, ljubavna priča između 16-godišnje devojke i 20 godina starijeg muškarca, danas je mogla da bude kritikovana… Ta priča, da smo je danas doživeli, bila bi drugačija. Mislim da bi to bilo mnogo više u medijima nego što je bilo. Kada se setim naše priče i koliko sam imala godina, kažem sebi da je to luda stvar“, rekla je o braku sa režiserom Majven.

Mila Jovović započela je vezu sa Lik Besonom kada je imala 19 godina.
MYCHELE DANIAU / AFP / Profimedia 

Ona je otkrila i posebno užasnu rečenicu koju joj je Lik rekao u vreme njihovog razvoda: „Kada me je napustio rekao mi je da nemam pravo telo za njega“.

Originalna verzija „Profesionalca“ imala je scene koje prikazuju 12-godišnju Matildu veoma seksualno, dok zavodi Leona. Te scene su isečene iz američkog izdanja jer su loše prošle kod publike na probnom prikazivanju, ali su uključene u evropsko izdanje iz 1996. godine.

Kada je film probno prikazan u Los Anđelesu, uključivao je scenu u kojoj Matilda traži od Leona da joj bude ljubavnik. Međutim, publici je bilo krajnje neprijatno i počeli su da se nervozno da smeju.

Film je na projekciji dobio užasne ocene, a Beson je izbacio te scene za prikazivanje u bioskopima. Taj film je takođe bio debi Natali Portman na filmu. Imala je 11 godina kada je dobila ulogu.

Natali Portman prvu ulogu je imala u filmu Profesionalac.
Shutterstock 

Sa 13 godina primila je mejlove u kojima su joj pisali kako maštaju da je siluju. Lokalna radio stanica je započela odbrojavanje do njenog 18. rođendana, kada će biti „legalna“.

Roditelji Natali Portman zahtevali su brojne promene u scenariju zbog seksualnog sadržaja.

Lik Beson nikada nije javno osuđen zbog braka i trudnoće maloletne Majven. U decembru su višestruke optužbe za silovanje protiv njega odbačene. Holandska glumica Sand Van Roj i još osam žena izjavile su da ih je Beson napadao ili maltretirao tokom godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!