Kada su se davne 2007. godine na internetu pojavile fotografije četvorogodišnje Tilan Blondo, svi su bili saglasni u jednom - svet je dobio novu zvezdu.

Plavooka lepotica hipnotisala je milione ljudi širom sveta, te nema osobe koja joj nije predviđala blistavu karijeru u svetu modelinga.

Tilan je proglašena "najlepšom devojčicom na svetu", a s godinama se činilo da je sve lepša i lepša.

S obzirom na to da je u manekenske vode ušla kao veoma mlada, normalno detinjstvo nije imala, i morala je rano da nauči šta znači rad, red, trud, disciplina i zarada novca.

tilan blondo
Shutterstock 

Inače, lepa Tilan Blondo ćerka je fudbalera Patrika Blonda i Veronike Lubri, francuske glumice i TV voditeljke, a u rodnom Parizu porede je sa legendarnom Brižit Brdo koja se sa petnaest godina pojavila u magazinu "El".

Danas, Tilan vlada modnim pistama, i nema velikog brenda sa kojim nije sarađivala, a mnogi su zaboravili veliki skandal koji je mogao da joj okonča karijeru, doduše ne njenom krivicom.

tilan blondo na reviji
Lyvans Boolaky / ddp USA / Profimedia 

Pozirati sa samo 10 godina za naslovnicu Vogue nije mala stvar, a to je svakako nešto što se podrazumevalo od "najlepše devojčice na svetu".

Jer, ko će, ako ne ona?

Međutim, nešto što je trebalo da bude high fashion snimanje pretvorilo se u pravu katastrofu, a mala Tilan je, iako nesvesna onoga što se dešava, dobijala čak i pretnje smrću.

Problem je bio u tome što je na naslovnici pozirala full našminkana, doterana kao da ima daleko više godina i u sandalama sa vrtoglavom štiklom.

Mnogima je ovo sve bilo jednostavno previše. Optužili su njene roditelje da su je praktično bacili pedofilima, pogotovo kada je i njena majka izjavila "da je bila šokirana fotografijama kada ih je videla, ali samo jer su dali desetogodišnjakinji da nosi ogrlicu koja vredi više od milion dolara".

Nakon nemilog događaja, Tilan i njeni roditelji bili su zasuti komentarima mržnje. Na momente se činilo da se čitav skandal nikad neće zaboraviti.

Veliki broj roditelja širom sveta pisao je peticije da se zaustavi seksualizacija devojčica kakva se mogla videti i u ozloglašenom rijaliti programu "Toodlers and tiaras", a zbog svega u nekim zemljama doneta je uredba kojom se zabranjuje rad modelima ispod 16 godina, uz argument kako je svet mode "previše seksualiziran za decu".

tilan blondo nekad
Andreas Meyer / Splash / Profimedia 

Zapravo, studije su pokazale da devojčice koje rano ulaze u svet mode imaju i do 10 puta veće šanse da razviju neki od poremećaja u ishrani. Međutim, na ove tvrdnje, Tilanina majka nije videla ništa problematično, smatrajući da je svojoj kćerki usadila zdrave životne principe.

Međutim, kasnije, pogotovo tokom tinejdžerskih dana, Tilan jeste bila na meti kritika zbog premršave građe, iako danas izgleda više nego sjajno.

tilan blondo danas
pritnscreen/instagram 

Srećom, skandal je ostao daleko iza "najlepše devojčice", a Tilan danas, sa 20 godina sama donosi odluke za koga će da radi i kako.

Iako se u prethodnom periodu pored poslovnih uspeha, dosta pisalo i o njenom burnom ljubavnom životu, konačno je uplovila u mirnu luku sa svojim dečkom čiji identitet vešto krije od javnosti.

tilan blondo sa deckom
MCC / Spread Pictures / Profimedia 

Čini se da su dani skandala i rokerskog života konačno iza nje, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram, Shutterstock Tilan Blondo