Natali Portman važi za jednu od najlepših glumica Holivuda, a svoju karijeru započela je sa svega 12 godina, kada je maestralno odigrala lik Matilde u kultnom filmu "Profesionalac", rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

Pored neospornog talenta i lepote, malo ko zna da je Natali jedna od najobrazovanijih glumica u Holivudu.

Pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu. Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pored obrazovanja, uspela je da stekne veliku popularnost i uspeh i na filmskom platnu.

Natali Portman diplomirala je na Harvardu.
Shutterstock 

Za svojih 39 godina, nizala je samo uspehe.

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zaltni globus.

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

"To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci", rekla je jednom prilikom Natali pa do dodala:

Natali Portman osvojila je Oskara za ulogu u "Crnom Labudu".
Shutterstock 

"Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim, dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu“, rekla je tada ona.

Tokom snimanja filma Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna.

Natali Portman sadašnjeg muža je upoznala na snimanju filma.
Shutterstock 

U junu 2011. par je dobio sina Alefa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. 22. februara 2017. godine na svet je donela i drugo dete, devojčicu Amaliju.

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi, a zbog Natali je promenio veru. Francuski koreograf je rekao kao mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga, te želi da pređe u judaizam.

Muž Natali Portman zbog nje je promenio veru.
KHAPGG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Natali Portman je uprkos velikoj slavi ostala prizemna. Ona živi miran, porodični život, koji vešto sakriva od očiju javnosti. Nedavno je govorila o pritiscima sa kojima se žene susreću i rekla:

"Kao žena, neprestano se boriš protiv toga da te procjenjuju prema tome kako izgledaš, da te gledaju i stvaraju mišljenje o tebi. A šta je lepota? Ona je po definiciji prolazna, to je nešto što ne možeš da zamrzneš u vremenu, ona je poput leptira, živi na sekund. Da bi svoj život učinili zaista vrednim i smislenim, ne možete se oslanjati na lepotu".

Natali Portman imala je priliku da tumači glavnu rolu u filmu "Crni labud"
Youtube 

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!