Amerikanka Tes Holidej jedna je od najpoznatijih plus-sajz modela koji ima obožavatelja jednako koliko i hejtera. Naime, mnogi za ovu 35-ogodišnju majku dvoje dece smatraju kako nipošto ne spada u kategoriju plus-sajz modela.

Oni koji često komentarišu njen izgled i zdravlje sada su ostali šokirani kada je se pre nekoliko nedelja našla na naslovnoj strani britanskog Cosmopolitana.

Iako su se mnogi ovaj potez negativno komentarisali, ova naslovnica zasigurno je kruna njene dosadašnje karijere. Važnost ove naslovnice još je veća ako se u obzir uzme njena cela, potpuno uznemirujuća, životna priča.

Tes, rođenu u Misisipiju 1985. godine, tragedije su pratile gotovo od najranijeg detinjstva. Otac je njenu majku Bet napustio dok je ona još bila beba, a od tada do njenog desetog rođendana ona i njena majka selile su se oko 60 puta.

Za devojčicu u tako osetljivoj dobi selidbe su bile ozbiljan izvor traume koji ju je pratio ceo život.

Tes Holidej imala je veoma teško detinjstvo.
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U njenoj životnoj priči otac se pojavljuje uistinu retko. Spominje ga samo kao prvi izvor zadirkivanja i ruganja na račun težine, a od 2013. godine konačno su prekinuli svaki kontakt.

Kao pozitivci u njenoj životnoj priči ističu se, ipak, baka i deda, Kerolajn i Hulon Tadlok, kojima je posvetila neke od svojih tetovaža. Njena baka jednom je za medije izjavila:

"Nama je neverovatno dokle je ona stigla. To je fenomen. Mi smo toliko ponosni na nju. Učinila je dobro samoj sebi i znamo koliko je skupo platila svoj dolazak tamo. Bilo joj je teško kao devojčici. Morala je da prođe puno toga."

Tes Holidej često je na udaru kritika zbog svog izgleda.
Instagram 

Kada je ona imala samo 10 godina, Tesinu majku upucao je tadašnji dečko. Nakon dva pucnja u glavu i borbe za život, majka Bet je morala iznova da uči da hoda i priča, a uz nju je stala samo Tes i njen brat.

Iako njihova baka tvrdi da su deca u vreme strašnog incidenta bila s biološkim ocem, ipak je reč o još jednoj stravičnoj traumi od koje su se dugo oporavljali. Mnogo više od dve i po godine, koliko je u zatvoru proveo napadač.

Zlostavljanje u školi samo je jedno od teških poglavlja njenog života. Ozbiljni problemi počeli su već u petom razredu osnovne škole kada su je vršnjaci zadirkivali zbog težine i bledog tena, a sa 17 godina više nije mogla da izdrži.

Započele su ozbiljne pretnje smrću zbog kojih je odlučila da napusti školovanje.

Tes Holidej bila je žrtva silovanja.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Da stvar bude još gore, Tes je nedavno priznala da je preživela dva silovanja za koja, u to vreme, uopšte nije shvatila da su zapravo silovanja.

"Prvi put sam ga pustila da to učini, ali bilo mi je rečeno da nemam izbora. Zato nisam shvatila da je to silovanje. Drugi put se dogodilo u njegovom dnevnom boravku i on je počeo da mi se približava. Nisam htela da se to dogodi, rekla sam "ne". Ali opet se dogodilo.", ispričala je za Cosmopolitan.

Svoju priču je zapravo podelila kako bi se pridružila pokretu #MeToo i dodala: "Da sam barem znala da o tome smem da govorim, da sam barem znala da nisam ja kriva!"

Instagram Tes Holidej je najpopularniji plus sajz model

Njeno zdravlje neprestano podstiče rasprave. Brojni se tako "brinu" o njenom holesterolu i krvnoj slici. "Govoreći ljudima da sam zdrava i da redovno idem kod doktora, čini se da samo podstičem napade na veća tela i ideju onoga kako bi zdravo telo trebalo da izgleda. Realno, nikome ništa ne dugujem i ne moram se pravdam govoreći jesam li zdrava ili nisam. To nije ničiji posao!" - rekla je u jednom od brojnih izjava povodom spomenutih kontroverzi.

Tes Holidej ima više od dva milona pratilca na Instagramu.
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Za razliku od fizičkog, njeno mentalno zdravlje retko se spominje i ne dovodi se u pitanje. Tes je za Cosmopolitan priznala kako se sve do nedavno nalazila "u najgorem mentalnom stanju ikad". Tada je otvoreno priznala da nikada u svom životu nije imala više kilograma, ali ni više ljubavi prema samoj sebi. Na kraju je dodala da bi bilo lepo da se toliko volela dok je bila pedesetak kilograma lakša.

Tes ima 150 kilograma, neverovatno puno samopuzdanja, a zasad oduševljava više od dva miliona obožavatelja na Instagramu golišavim fotkama kao i brojnim modnim saradnjama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!