Oduvek je bilo i oduvek će biti - o ukusima ne treba raspravljati. Ipak, nekako se uvek dogodi da je upravo to ono o čemu se najviše polemiše, pogotovo kada je izgled u pitanju.

Kao da nije dovoljno teško tragati za ljubavlju u ovom ludom vremenu kada nerealni standardi lepote diktiraju sva pravila, a opet ne garantuju sreću, već moramo i mi, nekad zaista sitničava ljudska bića, da se podsmevamo onome što bi realno i sami voleli da imamo.

Ovog puta povod za svađu i gotovo rat na Tviteru izazvala je jedna fotografija iz 2017. godine na kojoj Pirs Brosnan ljubi svoju suprugu. Neko bi rekao - šta je čudno u tome što muškarac ljubi svoju zakonitu ženu, ali trn u oku širokim narodnim masama je upravo to što je gospođa Kili Šej Smit, inače novinarka, nabacila koji kilogram, a to je, očigledno, veliko no - no kada ste supruga jednog holivudskog glumca.

I dok se mnogi širom sveta oduševljavaju tome što Pirs voli svoju suprugu bez obzira na godine ili kilograme, a svoj brak neguju još od 2001, i dalje ima nekih koji samouvereno tvrde "Ma mora da ima neku sa strane".

Jer... kako jedan Pirs Brosnan da šeta "ovakvu" ženu?!

A KAKVA je to Kili?

Pametna, elkokventna, brižna, nežna, pažljiva... malo li je gospodo, na ovu skupoću?

Gospodin Pirs i Kili nebrojeno puta snimljeni su u javnosti dok razmenjuju nežnosti. Bilo da se romantično, gotovo filmski dodiruju po ruci dok su na večeri, ili da je on grli i ljubi na crvenom tepihu... nevezano od trenutka, slavni glumac ukoliko oseti potrebu da iskaže naklonost i ljubav prema svojoj ženi, on će to uraditi, a to mu je, barem što se nas tiče, definitivno donelo titulu pravog muškarca.

Da se ne lažemo, sigurno ni u njihovom braku nije uvek sve med i mleko, ali oni biraju da na svom odnosu rade, da ga neguju i zalivaju i to se vidi.

pirs brosnan sa zenom
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Pa čemu onda na hilajde komentara tipa: 

"Ju kakva je", "Može on to mnogo bolje", "Zamisli imaš toliko para, a izgledaš ovako", "Garant taj ima nekoliko sa strane"... i možda jedan od najgorih: 

"Mogla bi i ona da povede računa šta jede da ne izgleda ko tenk, jer realno ko će da tovari ovog slona. A ovaj čika glumac verovatno ima i neku mačku zgodniju od ove sa strane... za crne dane"

Čekaj, stvarno?

Stiče se utisak da je žena "vredna" ženidbe samo ako izgleda kao avion, nema celulit ni strije i izgleda kao pokretni Insta filter. A gde smo, drugovi, mi normalne žene sa oblinama?

Od kada važi da jedino možemo biti voljene ako nemamo salce na stomaku?

Uostalom, koliko znamo tih prelepih, prezgodnih, savršenih žena koje ništa nisu srećnije u svojim brakovima i odnosima samo zato što izgledaju bolje od nekih drugih?

A kad smo kod dobrog izgleda, i Kili je bila jedna od njih. Pogledajte samo njihovu fotku sa početka. Da se ne lažemo, lepa novinarka izgledala je i bolje od Brosnana.

pirs brosnan sa zenom
BOB STRONG / AFP / Profimedia 

Međutim, ovaj holivudski par dokazao je da prava ljubav ne poznaje ni godine ni konfekcijske brojeve. I tako i treba da bude.

Pre nje, Brosnan je bio ubeđen da će ostati sam nakon smrti svoje prve supruge sve dok nije upoznao sadašnju ženu koja mu je vratila osmeh na lice. Tokom godina ljudima je sve više smetalo što se novinarka ugojila, ali njima ne.

pirs brosnana sa zenom
Shutterstock 

Brosnan je verovatno jedan od jako retkih primera pravog muškarca u Holivudu - to je ona gotovo izumrla vrsta frajera koji ženu vole zato što je vole, a ne zato što je lepa za slikanje ili odgovara standardima magazina.

Uostalom, kad prođe lepota, šta nam ostaje? Na kraju dana, bez ljubavi život i nema baš nekog smisla, pa možda nije loše da se, umešto što guramo nos u tuđa dvorišta i pozivamo se na prolazne standarde lepote, potrudimo da nađemo nekog ko će nas gledati baš onako kako Pirs gleda Kili.