Nezgode se svima dešavaju, a ako u to uključimo i decu, nezgode su, takoreći, svakodnevica. 

Ipak, možda bi trebalo dobro promisliti pre nego što se odlučite da mališane uključite u sve aktivnosti odraslih, kao što je na primer shopping, pogotovo ako to uključuje boravak u uskom prostoru prepunom lomljivih stvari. 

U ovom slučaju, stradali su rafovi sa šminkom, a ljubitelji make up-a možda bi ipak trebalo da sednu pre nego što nastave sa čitanjem redova koji slede. 

Naime, jedna mama rešila je da provede subotnje veče sa svojim detetom u parfimeriji Sephora. Međutim, ono što je trebalo da bude zabavna kupovina šminke, pretvorilo se u apsolutnu katastrofu. 

"Senke brenda Makeup forever u Sephori vredna 1300 dolara potpuno su uništena zahvaljujući malom detetu. Sigurna sam da je neko mislio da su to akvareli i nije imao pojma kakve će posledice imati. Sephora s uništenim senkama i besnim prodavačicama nije baš najsrećnije mesto na svetu", napisala je vizašistkinja Britni Nelson koja je, kako kaže, skoro pala u nesvest nakon ulaska u svoju omiljenu prodavnicu. 

Britni je nastavila priču o svojoj ćerki: "Vodila sam mali Ali u brojne prodavnice dok je odrastala uz strogo pravilo držanja ruku u džepovima.Pravila su bila presudna pa ako bilo ko reši da povede sa sobom svoju decu, predlažem da im sami postavite nekoliko. Ova scena me je potpuno rastužila. Šminka bi trebalo da usreći. Ovo sve izgledalo je sto puta lošije uživo i to za mene koja ni ne radim u Sephori. Došla sam u trenutku kad su majka i dete izjurili iz prodavnice".

Šokirani obožavatelji Sephore počeli su vrlo brzo da twittuju:

"Jedno je ako vaše dete napravi nered u salonu ili prodavnici, a potpuno drugo je potpuno kada čujem da svom detetu kažete "U redu je, plaćeni su da to očiste", glasio je jedan od komentara.

"Imam troje male dece. Kad god idem bilo gde sa njima, svake dve minute (ili manje) radim "brojanje glava". Ta žena čije je dete uništilo izložbeni prostor Sephore je neoprezna i gleda samo sebe. Moj posao je da osiguram da moja deca ne uništavaju imovinu prodavnica. Tačka.", nadovezala se druga.

Bilo je i onih koji nisu opravdavali ponašanje majke, ali su i te kako istakli da im je nemoguće da niko nije primetio šta se događa. Takođe je bilo i onih koji su Britni optužili da ne voli decu.

"Bila sam u Sephori sa svojom šestogodišnjom rođakom. Isprobala je šminku kao i svaka normalna osoba. Možda bi trebalo da naglasimo da decu treba rano naučiti kako se stvari ne smeju uništavati", a potom nastavila, "mnogo puta sam išla u kupovinu sa bebom. Majka, u ovom slučaju, nije čuvala svoje dete. Osim toga, mislite da su svi zaposleni u Sefori ignorisali scenu dok se to događalo?"

Britni je vrlo brzo odgovorila na optužbe za "sramotu" i "mržnju dece": "Ako ikada uhvatim dete u sličnoj situaciji, jednostavno ću ponuditi pomoć majci. To mi majke radimo!"