Amerikanka Tes Holidej jedna je od najpoznatijih plus-size modela koji ima obožavatelja jednako koliko i hejtera.

Naime, mnogi za ovu 35-ogodišnju majku dvoje dece smatraju kako nipošto ne spada u kategoriju plus-size modela, pa su mnogi ostali šokirani na njenu izjavu kako se leči od poremećaja u ishrani.

"Anoreksična sam i oporavljam se. Ne stidim se više da to naglas izgovorim. Rezultat sam kulture koja slavi mršavost i izjednačava je s vrednošću. Napokon sam u stanju da brinem za sebe i telo koje sam kažnjavala ceo život i napokon sam slobodna", poručila je na društvenim mrežama.

Osvrnula se i na one koji komentarišu da od kada je izgubila kilograme izgleda puno zdravije.

"Kada gubitak kilograma poistovećujete sa zdravljem i jedinim vrednim, u osnovi kažete da smo sada vredniji jer smo manji. Ako nekome ne možete da kažete da izgleda lepo, bez da spominjete njegovu težinu onda, molim vas, nemojte ništa ni da govorite", poručila je Tes.

tes holidej
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tes ima 150 kilograma, neverovatno puno samopuzdanja, a zasad oduševljava više od dva miliona obožavatelja na Instagramu golišavim fotkama kao i brojnim modnim saradnjama.

Važno je napomenuti da osoba koja pati od te bolesti ne mora biti mršava ili pothranjena. Osobe s anoreksijom uglavnom ograničavaju broj kalorija i vrstu namirnica koje konzumiraju, što rezultira gubitkom kilograma i ponekad iskrivljenom slikom o svom telu.